zwrot biletu pkp

• Autor wątku Autor wątku anka2410
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anka2410

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam pytanko:
Kupiłam biley na pociąg w informacji turystycznej, która jest czynna od 8 do17. Pociąg miałam o 22.58. O godzinie 18 dowiedziałam się, że mam nie jechać. Więc pojechałam do najbliżego dworca kolejowego oddalonego o 20 km do kasy aby zwrócić bilet. Niestety pani w okienku powiedziała mi, że bilet zakupiony przez internet ona nie przyjmie i że mam go zwrócić tam gdzie kupiłam (jak mam zwrócić jak zamknięte już) . więc sz. Pani z kasy powiedziała że mam sama złożyć przez internet. Więc wróciłam do domu i tak zrobiłam. Po miesiącu (dodnie 26 dnxi po ) dostałam wiadomość ze nie otrzm swoich pieniędzy bo źle złożyłam reklamację. Oczywiście odwołałam się i dzisiaj dostałam informację że potrzymują swoją decyzję. Co mam jeszcze zrobić aby otrzymać swoje pieniądze? 25 zł darowałabym ale nie 250 zł

Zwrócić tam gdzie był kupiony ale jak miałam zwrócić jak nieczynne było

No nie. Chodzi mi o to , że złożyłam wniosek o zwrot niewykożystanego biletu a oni twierdzą że mi nie zwrócą. A ja chcem tylko swoją kasę

Napisałaś, że ich stanowisko poparte jest regulaminem zawartej umowy. Zatem czego nie rozumiesz?

Nie rozumiem tego że zwrot można dokonać tam gdzie kupiłam ale jak miałam to zrobić jeżeli punkt był czynny do 17 a ja o 18 dowiedziałam się że nie jadę. A pani w kasie pkp powiedziała że mam złożyć sama przez internet.

Powrót