Zwrot depozytu w UK

• Autor wątku Autor wątku Jagababa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jagababa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Wynajmowalismy z moim bylym partnerem dom w Anglii. Po zerwaniu i wyprowadzce bylego, landlady zaproponowala mi, zebym podnajela pokoj komus, aby latwiej bylo mi placic rent. W ostatnich dniach nusialam pilnie wyprowadzic sie z domu, poniewaz bylam nachodzona przez mojego eks. Moj lodger zostal. Zaproponowalam mojej landlady, ze lodger wezmie teraz na siebie dom. Zgodzila sie, ale zaczela robic awanture, gdy poprosilam o zwrot depozytu. Teraz ona chce zerwac ze mna umowe w trybie natychmiastowym, tlumaczac, ze ja zlamalam ta umowe podnajmujac pokoj. Niestety wczesniej nie poprosilam jej, aby w umowie zmienila punkt o tym, w ktorym jest napisane, ze nie moge tego robic. Proponowala mi to telefonicznie, wiec nie mam rowniez dowodow w postaci smsow. Zdaje sobie sprawe, ze stoje na przegranej pozycji. Dom oddaje w stanie idealnym, nie mam zadnych zaleglosci. Czy mimo, ze oficjalnie zlamalam umowe, moge wystapic do sadu przeciwko landlady o to, ze nie zdeponowala mojego depozytu w puli depozytowej?

Dziekuje z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Powrót