Zwrot dotacji z up? Pomocy

• Autor wątku Autor wątku joannnn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joannnn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witajcie. Chyba mam duży problem.
Otrzymałam z Urzędu Pracy dotację na działalność gospodarczą. Niestety "na fali euforii" poszłam zarejestrować działalność jakąś godzinę po zaksięgowaniu dotacji na moim koncie, zamiast następnego dnia. (działo się to tydzień temu). Dodam, że rejestrowałam ją w mBanku. Jak się możecie domyślać otrzymałam dziś telefon z UP, że mam duże kłopoty.
Udało mi się dodzwonić na infolinię Cegid i tam powiedziano mi, że profilem zaufanym mogę wnioskować o zmianę we wpisie i tym samym zmianę daty rozpoczęcia działalności, co uczyniłam z powodzeniem. Mam więc aktualnie we wpisie datę późniejszą niż przelew z up.
Jednak jest jeszcze historia tego wpisu... i tam jest wszystko jak na dłoni...
Poradźcie proszę! Czy mogę coś jeszcze zrobić? Jutro będę rozmawiać z urzędem pracy. Czy mam prze*rane?:rolleyes::(

joannnn napisał:
Mam więc aktualnie we wpisie datę późniejszą niż przelew z up.
Jednak jest jeszcze historia tego wpisu...
A co dokładnie w tej historii będzie? Proszę wskazać konkretne daty i czynności, których Pani dokonała oraz co dokładnie jest/będzie odnotowane w CEiDG.

dodam że 13.07 zaksięgowano przelew z up. zmieniłam dzisiaj datę rozpoczęcia na 14.07

A jak dotąd w pozycji Status indywidualnej działalności gospodarczej miała Pani wpis "oczekuje" czy "aktywny"?

Powrót