Zwrot garnituru zakupionego w sklepie

• Autor wątku Autor wątku marcin0218
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin0218

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Dzień dobry. Ok 2 miesiące temu w sklepie znanej marki zakupiłem garnitur na ślub. Podczas zakupu od razu zwróciłem uwagę, że potrzebne będą małe przeróbki bo garnitur nie leżał na mnie dobrze. Oczywiście sprzedawca twierdził inaczej byle sprzedać. Garnitur zakupiłem ale zostawiłem w sklepie bo sklep zobligował się przysłac krawcową. Tydzień później pojawiła się pani krawcowa. Zaznaczyła co trzeba zmienić i garnitur został zabrany do poprawek. W sobote 9 maja 2015 pojechałem odebrać garnitur. Rzeczywiście leży już lepiej aczkolwiek na jednym u drugim rękawie sa zagniecanie. Stwierdziłem, że to może powoduje ten materiał który nagromadził się podczas zwężania. Sprzedawca zapewniał mnie, że nie i żebym oddał do prasowania. Odebrałem w takim razie garnitur podpisałem, że odbieram i zawiozłem do firmy która zajmuje się praniem i prasowaniem garniturów. Dzisiaj odebrałem. Prasowanie za wiele nie pomogło. Zagniecenia ewidentnie sa spowodowane przez nagromadzenie materiału podczas przeróbki garnituru.

Chciałbym zapytac czy mam jakieś prawa by ten garnitur oddac do ponownej poprawki lub go zwrócić. Bo ślub już 3 lipca więc czasu malutko.

Tak, masz prawo oddać do poprawki.

Dziękuję. Będę informował o sprawie

Powrót