zwrot gotowki z tytulu rekojmi prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Wiolciunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wiolciunia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
opisze swoj przypadek najdokładniej jak w tej chwili pamietam i bylabym baaardzo wdzieczna jezeli bylby w stanie mi ktos pomoc.
W sierpniu ubieglego roku kupilam telefon od firmy Kruger Matz za kwote 999 zl. Telefon w pazdzierniku pierwszy raz pojechał na gwarancje poniewaz mial problemy systemowe nie laczyl sie z komputerem i grzal sie jak farelka. Telefon po powroce pochodzil jakies 2-3 tygodnie i zaczal sie wyswietlac menedzer zadan z ktorego nie dalo sie wyjsc i problem grzania wrocil oraz problem z ladowaniem baterii. po tym drugim serwisie telefon zostal zle spasowany co wplywalo na zle dzialanie ekranu dotykowego. Gdy wysylalam telefon 3 raz zazadalam zwrotu gotowki lub ew wymiany na nowy. firma nie chciala mi wydac pieniedzy ani takiego samego telefonu wiec wymienili na nowy inny - zgodzilam sie po wielkich oporach - do tego dolozyli sluchawki bo telefon byl za 899 zl. Nowy telefon jak sie okazalo po doslownie miesiacu uzytkowania tak samo grzal sie do tego pojawialy sie pasy na ekranie < takie jak np widac w momencie nagrywania telewizora przez aparat>. odeslalam telefon wraz z pismem odstapienia od umowy z tytulu rekojmi z terminem 14 dni na zwrot gotowki. taki oczywiscie nie nastapil tylko firma po ponad tygodniu odeslala mi bez zadnego kontaktu spowrotem do mnie "jakis"? telefon. nawet nie jestem w stanie stwierdzic co to bylo poniewaz pani z uokik powiedziala zeby lepiej paczki nie odbierac. Termin 2 tygodnie minal. teraz czy ktos mi poradzi co robic dalej ? firma nie ma nic co by mnie satysfakcjonowalo poniewaz wszystkie ich telefony sa z chin - gdzie nawet karta play wyswietla prawidlowa nazwe telefonu. co robic w takiej sytuacji ?

Wiolciunia napisał:
Termin 2 tygodnie minal
ten termin w tym przypadku nie obowiązuje. Wyślij pismo z żądaniem zwrotu wszystkich kosztów w terminie 2 tygodni. Jeśli to nie poskutkuje zgłoś się po pomoc do rzecznika konsumentów albo pozarządowe organizacji konsumenckiej, np. Federacji Konsumentów.

dziekuje za odpowiedz. wyslalam wedlug wskazan uokik przedsadowe wezwanie do zaplaty. zobaczymy co odpowiedza

Powrót