N
nininka87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam problem wynajmowanym mieszkanie przez posrednika podczas podpisywania umowy wpłaciłam kaucję 1450 zł . Kiedy wyprowadzalam sie pisałam z pośrednikiem protokół zdawczy w którym nie było nic o zniszczeniach i w ciągu 30 dni miałam dostać rozliczenie i zwrot kaucji . Zbliżał sie termin a nadal nic nie dostawałam w końcu 30 dnia zadzwoniłam i powiedział że już jest wszysto wysłane i jutro powinnam mieć niestety nie miałam poczekalam jeszcze jeden dzien i dalej nic zadzwoniłam jeszcze raz i powiedziałam że jeżeli do jutra nie będę miała to wyśle wezwanie do zapłaty a jak nie otrzymam pieniędzy sprawę skieruje do sądu. Następnego dnia przyszły pieniądze ale jedynie 350 zł. Gdy zadzwoniłam i powiedziałam że to jakąś kpina powiedział że to nie rozmowa wirtualna i jak dostanę rozliczenie które miało przyjść w ten sam dzien to wtedy porozmawiajmy. Minęło już 11 dni i dalej nic nie dostałam w końcu wyslalam mu wezwanie do zapłaty ale dalej nic . Co w tej sytuacji mam zrobić jakie sa koszty sądowe jeżeli chciałabym to zgłosić. Proszę o pomoc