Zwrot kosztów po pozytywnie rozpatrzonej reklamacji

• Autor wątku Autor wątku Tomasz8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomasz8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry,

w styczniu ubiegłego roku zakupiłem kartę graficzną w sklepie internetowym na działalność jednoosobową (produkt potrzebny do pracy).
Po niecałym roku karta trafiła pierwszy raz do serwisu (reklamacja na podstawie gwarancji).
Po ponad 30 dniach w serwisie karta została odesłana na mój adres i działała przez kolejne 9 dni. Ponownie się zepsuła, więc odesłałem ją do sklepu. Kolejny raz była to reklamacja na podstawie gwarancji.
Karta ponownie po ponad 30 dniach wróciła do mnie uszkodzona mechanicznie (oczywiście protokół szkody został spisany z kurierem i karta została odesłana kolejny raz do sklepu).
Po około 30 dniach dostałem informację, że karty nie da się naprawić i mam wybrać nowy produkt lub poprosić o zwrot gotówki), oczywiście niezwłocznie napisałem prośbę o zwrot gotówki oraz podałem wszystkie potrzebne dane do przelewu.

Niestety dziś już nie prowadzę działalności jednoosobowej.

Chciałbym się dowiedzieć ile czasu sklep ma na zwrot gotówki, ponieważ minęło już prawie 30 dni.

Pozdrawiam
Tomasz

Witam,

ponawiam pytanie.

Niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu środków po rozpatrzonej pozytywnie reklamacji.
Wysyłam maile, które pozostają bez odpowiedzi, próbuje dzwonić, ale nikt nie odbiera telefonów.
Może ktokolwiek ma jakąś sugestie, co w takim przypadku można zrobić?
Niestety karta nie należała do najtańszych i w moim mniemaniu sklep przetrzymuje moje pieniądze (2500zł).

Będę naprawdę bardzo wdzięczny za wszelkie informację.

Pozdrawiam
Tomasz

Może jest zapis o terminie w karcie gwarancyjnej?
Ewentualnie, jeżeli jest podany adres, wyślij list polecony za zwrotnym poświadczeniem odbioru, z wezwaniem do zwrotu pieniędzy.

Ostatnia edycja:
Powrót