milkaa. napisał:
Coś w mojej wypowiedzi jest bzdurą??? ma dowody , że sprzedawca go obrażał więc ma sprawę wygraną!!!! zapłaciła za coś za co powinni jej oddać nie oddali więc jakie bzdury
oddał ale tylko za Towar nie za przesyłkę, ale prawo moi ze za przesyłke powinniem mi tez oddać pieniądze skoro to jego błąd i ja otrzymałam nie to co zamawiałam.
proszę sie nie kłocic tylko mi pomoc
bo ten człowiek to jakiś totalny choleryk.... prosze poniżej wklejam cześć korespodencji:
ja:
zachęcam do zapoznania się z prawem konsumenckim bo widzę ze nie ma Pani o tym zielonego pojęcia a jako sprzedający za pewne przyda się posiadanie takiej wiedzy 25 grudnia 2014 r. wchodzi w życie Ustawa o prawach konsumenta, która wprowadza do polskiego porządku prawnego dyrektywę 2011/83/UE i rewiduje implementacje dyrektywy 1999/44/WE. Czasu na zapoznanie się z nowymi przepisami Prawo do odstąpienia od umowy bez podawania przyczyny przysługuje w terminie 14 dni od dnia, w którym otrzymano zamówiony towar .Wydłużenie czasu na odstąpienie kupującego od umowy zawartej przez Internet (czyli na odległość) oraz na pokazie (czyli poza lokalem przedsiębiorstwa) z 10 do 14 dni.(14-dniowy termin obowiązuje na terenie całej Unii Europejskiej) Uregulowanie kwestii kosztów odesłania towaru. Warto wiedzieć, że w sytuacji rezygnacji z zakupów - to konsument poniesie koszty odesłania towaru, a sprzedawca zwróci oprócz ceny produktu także koszt jego wysłania, ale tylko najtańszy przez siebie oferowany. towar odesłany
ten ktoś: 2015-03-04 01:29:55
Czekam na nr konta i dane do zwrotu. Oczywiście sam koszt sukienki! co ty sobie myślisz że będziesz kupowała 19.2.?,chodziła w niej przez 2 tygodnie?! i mi odsyłała a ja mam jeszcze za to płacić? ZALANDO ? Jeśli zobaczę że towar jest śmierdzący bo w nim chodziłaś przez tyle czasu ,miej się na baczności! Jeśli do piątku 6.3.sukienka do mnie nie wróci składam stosowne pismo na policję że nie mam towaru i pieniędzy. Minęło już wystarczająco dużo czasu od dnia zakupu ,a towar do mnie nie wrócił! Nie pisz mi swoich monologów/pustych,wiejskich wypocin bo ich nie czytam.
ja- 2015-03-04 08:30:42
Towar jest nie używany. numer konta wysłałam maile, jak również wsadziłam do koperty ze zwrotem. Tutaj tez wklejam numer konta : "wróci składam stosowne pismo na policję że nie mam towaru i pieniędzy." - chyba pieniądze Pani otrzymała. A jeśli prawo jest dla Pani wiejskim monologiem to już nie mam nic do powiedzenia w temacie.
Brak
ten ktoś 2015-03-04 22:01:42
PIENIĄDZE ZWRÓCIŁAM I DOWÓD WPŁATY PRZESŁAŁAM DO ALLEGRO. SKŁADAM NA POLICJĘ STOSOWNE PISMO JEŚLI DO W PIĄTKU TOWAR DO MNIE NIE WRÓCI! OBIECUJĘ ŻE MNIE NA DŁUGO ZAPAMIĘTASZ JAK TOWAR DO PIĄTKU DO MNIE NIE WRÓCI W NIENARUSZONYM STANIE! ZOBACZYMY CZY 69 ZŁ BYŁO TEGO WARTE/NA WSI PEWNIE TAK.
Brak
ten ktoś 2015-03-04 22:10:27
"wróci składam stosowne pismo na policję że nie mam towaru i pieniędzy." - chyba pieniądze Pani otrzymała. Co to k.. za bełkot ????? śląski,to w końcu masz towar ? czy pieniądze? czy towar do ciebie wrócił? pisz KŁAMCZUCHO BO SAMA SIĘ GUBISZ W SWOICH WIEJSKICH WYPOCINACH! ODESŁAŁAŚ TOWAR ? CZY GO NIE ODESŁAŁAŚ? OBIECUJE CI ŻE NAROBIĘ CO TAKIEGO BIGOSU JAK TOWAR DO MNIE NIE WRÓCI ŻE CAŁA WIOSKA CIĘ ZAPAMIĘTA! Z TWOJEGO BEŁKOTU WYNIKA ŻE NIE MASZ ANI TOWARU,ANI PIENIĘDZY A TEŻ ŻE TOWAR MA DO CIEBIE WRÓCIĆ ??? TO CO W KOŃCU ZROBIŁAŚ Z TOWAREM? POCZEKAJ NO,NIECH JA TYLKO TOWARU NIE ODZYSKAM Z POWROTEM!!!!!!! BO TERAZ ZŁODZIEJKO MASZ I TOWAR I MOJE PIENIĄDZE !