Zwrot kurtki kupionej przez internet

• Autor wątku Autor wątku Coldreks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Coldreks

Użytkownik
Odpowiedzi
160
Kupiłem kurtkę przez stronę w internecie, teraz czytam w polityce zwrotów że mam odesłać na adres w chinach. Czy to jest zgodne z polskim prawem? strona wydaje się byc polska - Noworia warszawa ale to chyba jakiś chińczyk który przez tą stronę sprzedaje, bo długo czekałem na towar i widać że to chińskie

Poczytaj o dropshippingu. Sklep i jedyne źródło kontaktu i informatyki to tylko email? Nie zapaliła się lampka ostrzegawcza? Było ostatni o tym sklepie i kilkunastu podobnych na Facebooku. Reklamowali się że niby zamykają sklep w Warszawie i wyprzedają towar prawie za bezcen. Wg mnie bardzo śmierdząca kampania reklamowa. Coś czuję że twoja walka z tym sklepem to będzie walka z wiatrakami. Po błędach na stronie wygląda mi to na Chiński sklep a nie Polski.

Ostatnia edycja:
Pełno takich sklepów. Zrobionych przez AI. Niby polski a tylko email. I odsylanie do Chin. Trzeba sprawdzać dane zanim się coś kupi niestety. Kurtkę spróbuj sprzedać lokalnie to chyba jedyne rozwiazanie

waszym zdanie rzecznik praw konsumenta nie mógłby pomóc? piszą mi w mailu że proponuja mi zwrot 30 % kwoty którą zapłaciłem ..
może jakieś urzędowe pismo dało im coś do myslenia

Nie otrzymałem paragonu, rachunku, faktury, nic.... nie da się tego złosić do jakiegoś urzędu, to już w polsce taka dzicz?

Zgłaszać jak najbardziej możesz. Tylko co ci to da? Satysfakcję?

Dlaczego oszukać ? Dlaczego Chińczykom ?
Płatność na kogo ?

Pejotwroc napisał:
Zgłaszać jak najbardziej możesz. Tylko co ci to da? Satysfakcję?
Chyba jest obowiązek legalnie handlującym podmiotom wystawiania rachunków .........? o jakiej satysfakcji piszesz ?? Zgłosżę oficjalnie sprawę do Urzędu Skarbowego, trochę mnie przerażają Wasze rady, to może w ogóle nie wystawiajmy faktur, rachunków .... to że się dałem oszukać, nie neguję, próbuję wyść z tej sytuacji, uczciwie zapłaciłem i chyba mam prawo do zwrotu, chociaż zanegujecie pewnie i to😃😃

Coldreks napisał:
chociaż zanegujecie pewnie i to😃😃
Człowieku .... Dzięki takim jak ten oszukańczy świat się kręci.
Przecież nikt nie twierdzi, że nie powinieneś dostać rachunku i nie powinieneś móc zwrócić. Ty się zachłysnąłeś "okazją", rzuciłeś się jak Reksio na szynkę i nawet nie sprawdziłeś od kogo kupujesz. Co Chińczykowi w Chinach zrobi polski urząd skarbowy?

TSG napisał:
Dałeś się oszukać Chińczykom, dlatego obrażasz Polskę?
Nie wiem ile masz lat, ale przeczytaj kilka razy na spokojnie co napisałeś, uruchom logikę i jeszcze taka prośba ode mnie - zmień forum

Powrót