zwrot listu"adresat wyprowadził sie"

• Autor wątku Autor wątku nancy2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nancy2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
potrzebuję pomocy!!!!!!!! osoba do której kieruje korespondencje nie mieszka pod wskazanym adresem mimo ze tak figuruje w urzedzie gminy w ewidencji??? jak mam traktować taki list przeciez nie został skutecznie doręczony skoro wrócił z adnotacja nie mieszka wyprowadził sie.... w jaki sposb dalej prowadzic postepowanie jak inforomowac strone o kolejnych etapach skoro nie mogę domniemywać ze przebywa pod wskazanym adresem ewidentnie jest z poczty info ze sie wyprowadził pomocy

Nie ma skutecznego środka na ta sytuację. Trzeba uzyskać informację o tym gdzie aktualnie mieszka druga strona.

Dla jasności - jeśli nie mieszka to o żadnym doręczeiu mowy być nie może.

hmmm no o to własnie chodzi ze postepowanie musi toczyc sie dalej a teraz jestem w martwym punkcie bo nie wiem jak uzyskac adres pod którym mieszka strona zeby wezwac członków jej rodziny musze poinformowac zgodnie z art 79 o przeprowadzeniui dowodu ale gdzie mam doreczyc skoro zawiadomienie o wszczesciu postepowania wróciło???????? czy jest jakies wyjscie z takiej sytuacji? dlaczego poczta nie awizuje a zwraca z adnotacja nie mieszka wyprowadził sie może cos wiecej w tym temacie

Jeżeli nie mieszka to poczta ma obowiązek odnotować ten fakt.Ne awizuje się przesłyki wysłanej pod niewłaściwy adres i nie działa, co oczywiste, fikcja doręczenia.
Może w grę wchodz ustalenie "przedstawiciela nieobecnego"?

Ostatnia edycja:
Antoni Wójtowicz napisał:
Jeżeli nie mieszka to poczta ma obowiązek odnotować ten fakt.Ne awizuje się przesłyki wysłanej pod niewłaściwy adres i nie działa, co oczywiste, fikcja doręczenia.
Może w grę wchodz ustalenie "przedstawiciela nieobecnego"?

no tak wydaje mi się ze tylko 34 Kpa wchodzi w grę

Powrót