B
bulletinabible
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Aktualnie mieszkam i pracuje w Anglii, mam 22 lata, dwa miesiące temu zwolniłem sie ze starej pracy, ponieważ dostałem natychmiastowo dużo lepszą. Problem w tym ze w starej pracy nie zostawiłem miesięcznego wypowiedzenia, czego oczekiwał mój pracodawca, a ze płacone mam od 1 do 31 każdego miesiąca. Zwolniłem się w poniedziałek, 21 (w dzień wypłaty) września, i teraz pracodawca zada odemknie zwrotu nadpłaty. Na moje zwlekanie, zareagował pozwem sądowym. Po mojej stronie stoi fakt, ze nie zawarłem z pracodawca pisemnej umowy, dostałem te umowę, ale jej nie podpisałem ani nie oddałem do pracodawcy. Czy ten fakt możne być moja linia obrony w sadzie?? I czy fakt ze pracodawca zwalniał przedemną innych pracowników, "z dnia na dzień" bez żadnego wypowiedzenia, możne również działać na moja korzyść?? Ogólnie odkąd tam pracowałem nikt z moich przełożonych mi nie powiedział ze muszę składać jakiekolwiek wypowiedzenie. Ba, nawet nie miałem żadnego szkolenia bhb chociaż była to praca na wysokościach , w ruchu wózków widłowych i paletowych. Czy te zaniedbania pracodawcy mogą dać mi nad nim przewagę w sadzie?? Proszę o w miare szybkie i rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam Bulletinabible