Zwrot nienależnie pobranego stypendium

• Autor wątku Autor wątku minis123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

minis123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam pytanie.. ale najpierw przedstawię sytuację.
Jestem studentką, w poprzednim roku akademickim złożyłam podanie o stypendium socjalne. Pracuję i utrzymuję się sama, więc takie też podanie złożyłam. Zostało ono przyjęte i wypłacono mi stypendium, które otrzymywałam przez cały poprzedni rok. W tym roku dostałam mejla od uczelni, że moje świadczenia były pobierane w poprzednim roku "w wyniku błędnie wyliczonego dochodu". W mejlu znajdowała się także informacja, że sprawa musi być skonsultowana z radcami prawnymi i prawdopodobnie będę musiała zwrócić świadczenia pobierane w poprzednim roku.. Napomknę tylko, że przez rok uzbierała się tego spora suma.. a ja nie będę w stanie tego zwrócić.
Mejla otrzymałam pod koniec października, a do tej pory nie dostałam żadnego pisma czy innej wiadomości. Czy możliwe jest, że jednak to wina osoby dopuszczającej i "przyklepującej" mój wniosek i nie będę musiała zwracać tej należności? Czy to kwestia czasu aż przyjdzie jakieś pismo? A może powinnam udać się do Centrum Obsługi Studenta na mojej uczelni i wyjaśnić sprawę? (Choć obawiam się, że jak to zrobię, a jednak sprawa poszła w zapomnienie to ją odświeżę i na nowo ruszę)
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

A jaki jest okres przedawnienia bezprawnie pobranego stypendium ?

Powrót