S
Sasi1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Cześć,
Moja sytuacja wygląda tak że ok. tydzień temu odebrałem telefon Nexusa 5 z gwarancji od sprzedawcy gdzie został wymieniony niedziałający mikrofon(swoją drogą trwało to ogrom czasu, 6 tygodni...). Telefon kupiony w sklepie stacjonarnym w lipcu 2014 r. Lecz parę dni po powrocie zaczął wariować ekran dotykowy("sam się dotykał"), i tak od czasu do czasu wariuje, oraz przestał w ogóle reagować przy samej prawej krawędzi. Czy w takim przypadku mogę żądać zwrotu pieniędzy? Gdyż znalazłem gdzieś wzmiankę o nowych przepisach, że przy kolejnej wadzie mogę żądać zwrotu pieniędzy i nie mają prawa mi odmówić.
Jeżeli tak, jak to powinno wyglądać, oraz na co powinienem się powołać?
Pozdrawiam,
Sasi
Moja sytuacja wygląda tak że ok. tydzień temu odebrałem telefon Nexusa 5 z gwarancji od sprzedawcy gdzie został wymieniony niedziałający mikrofon(swoją drogą trwało to ogrom czasu, 6 tygodni...). Telefon kupiony w sklepie stacjonarnym w lipcu 2014 r. Lecz parę dni po powrocie zaczął wariować ekran dotykowy("sam się dotykał"), i tak od czasu do czasu wariuje, oraz przestał w ogóle reagować przy samej prawej krawędzi. Czy w takim przypadku mogę żądać zwrotu pieniędzy? Gdyż znalazłem gdzieś wzmiankę o nowych przepisach, że przy kolejnej wadzie mogę żądać zwrotu pieniędzy i nie mają prawa mi odmówić.
Ponadto przypuszczam że mogło to być uszkodzenie podczas wcześniejszej naprawy, albo po prostu dziwny zbieg okoliczności. :/"W przypadku gdy towar był naprawiany i ponownie ma wadę albo naprawiony nie został, konsument ma prawo domagać się obniżenia ceny lub zwrotu pieniędzy. Wówczas sprzedawca nie może odmówić spełnienia tych żądań."
Nowe prawo konsumenckie 2014. Co się zmienia 25 grudnia dla klientów i przedsiębiorców? - Strefa Biznesu opolskie
Jeżeli tak, jak to powinno wyglądać, oraz na co powinienem się powołać?
Pozdrawiam,
Sasi
Ostatnia edycja: