Zwrot Pieniedzy reklamacja

• Autor wątku Autor wątku BejanG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BejanG

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam moja reklamacja komputera stacjonarnego dotarła do serwisu 12 Marca do tej pory udało mi się uzyskać informacje co do (Zasilacz wymieniony na nowy i Ram zakup nowego lub zwrot pieniędzy ) z Moich wyliczeń wychodzi ,że mija 28 dni roboczych w najbliższy wtorek .Czy mogę prosić o zwrot pieniędzy za cały komputer jeśli do tego czasu go nie otrzymam ?

Ostatnia edycja:
Zakup na Agito.pl nie ma nawet teraz u nich daty rzeczywistej bo u nich pisze styczeń 2015 a zakup był we Wrześniu 2014 (wprowadzili niedawno nową stronę i coś im nie idzie )

9 marca przyjęcie zgłoszenia RMA 12 Marca potwierdzenie odbioru przesyłki( bez dysku bo go nie wysyłałem )
Komputer kupowałem na siebie prywatnie.Na początku marca z nieznanych przyczyn się wyłączył po czym wyskakiwały korki przy próbie włączenia.Po zmianie gniazda malutki ogieniek pojawił się od strony kabla zasilającego i komputer już nie dawał oznak życia.Zaznaczę ,że Zasilacz był markowy firmy Corsair .Przed zamianą strony Agito.pl mogłem śledzić co się dzieje z wszystkimi częściami.Zasilacz został wysłany do producenta i wymieniony na nowy.Po zmianie strony już nie jestem wstanie nic sprawdzić w poniedziałek dostałem maila "Produkty serwisu o numerze 700(Crucial DDR3 2x4GB 1600MHz CL8 Ballistix Tactic ram kwota 333zł) posiadają status: ZWROT.
Prosimy o informację zwrotną na tego e-maila, czy chciałbyś złożyć nowe zamówienie na kwotę z reklamacji, czy wolisz zwrot środków na konto.
W przypadku zwrotu środków prosimy o numer rachunku bankowego, nazwę banku oraz imię i nazwisko odbiorcy.
Jeżeli otrzymałeś już przelew lub skontaktował się z tobą przedstawiciel Agito prosimy nie odpowiadać na tego e-maila" Panowie z Agito chcieli żebym podjął decyzję ,ale napisałem im ,że najpierw chce uzyskać informacje co zresztą sprzętu.Dzwoniłem we wtorek 2x po 20 minut i nikt nie odebrał więc moje pytanie ile czasu mogą trzymać mój komputer ?

Ostatnia edycja:
Kupiłeś osobno wszystko i komputer był składany czy też na jednej ofercie kupiłeś cały komputer?

Sam części wybrałem tylko zapłaciłem im 50zł za złożenie

Zatem za części które oferują zwrot musisz zadecydować co chcesz zrobić a resztę możesz żądać odesłania.

No tak tylko ,że nie mam żadnych informacji co jest z innymi częściami ,a z tego wychodzi ,że usterka nie jest z mojej winy .We wtorek mija dokładnie 28 dni roboczych od przyjęcia towaru "W przypadku gwarancji Agito, termin rozpatrzenia reklamacji przez firmę Agito Sp. z o.o. wynosi 14 dni roboczych od chwili przyjęcia towaru. W tym czasie wysyłamy produkt bezpośrednio do dystrybutora lub producenta. Jeżeli ten stwierdzi, że naprawa lub decyzja o wymianie wymaga dodatkowych ekspertyz lub sprowadzenia części, termin ten może zostać wydłużony do 28 dni roboczych" Jak mi nic we wtorek nie napiszą mogę żądać zwrotu pieniędzy za wszystkie części ?

BejanG napisał:
termin ten może zostać wydłużony do 28 dni roboczych" Jak mi nic we wtorek nie napiszą mogę żądać zwrotu pieniędzy za wszystkie części ?
A gwarancja wskazuje, że możesz? Przypuszczam że nic nie wskazuje. Możesz zrobić to co wskazuje.

Ale jakieś sankcje chyba muszą być za przetrzymywanie komputera przez ponad 28 dni ? Bo nie rozumiem tego Zasilacz wymienili to mi go wyślą ,a co z resztą ? Jak nie zdążą przed upływem 28 dni ? Bo z tego wynika co piszesz ,że mogą 50 dni trzymać i nic zrobić nie mogę

Ostatnia edycja:
Powrót