Zwrot pieniędzy - towar niezgodny z opisem

• Autor wątku Autor wątku darthbercik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darthbercik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.

Czy sprzedając jako osoba prywatna przez allegro - mam prawo odmówić reklamacji?

Sprzedany został telefon w kwocie 2250zł jako używany przez okres miesiąca, nie wspomniałem natomiast o drobnostkach w aukcji którymi były jedno małe wżłobienie na krańcu jednego było otarcie szerokie na długie na 1mm oraz szerokie na 0.5-0.3mm oraz do tego około 2-3 drobne ryski na górnym rogu, które praktycznie są nie widoczne. Wg. mnie jest to wada tylko i wyłącznie estetyczna, gdyż z telefonem jest wszystko ok, ba! Na życzenie kupującej proszącej o dodatkowe słuchawki których nie było w zestawie zobowiązałem się kupić je jako nowe, i dodać do przesyłki (poniesienie dodatkowych kosztów)

Czy w tej sytuacji z racji wady estetycznej która nie wpływa na działanie urządzenia ani na ogólny wygląd mam prawo odmówić zwrotu towaru??

Pozdrawiam Serdecznie.

Odpowiem jako kupująca. Szukając telefonu dając ogłoszenie zaznaczałam że dla mnie "normalne ślady używania" to brak śladów. Bardzo dbam o telefon, nie ma na nim najmniejszej ryski i gdybyś mi sprzedał telefon, ani słowem nie wspominając że

darthbercik napisał:
małe wżłobienie na krańcu jednego było otarcie szerokie na długie na 1mm oraz szerokie na 0.5-0.3mm oraz do tego około 2-3 drobne ryski na górnym rogu,
wierz mi że mocno bym się wściekła. Tym bardziej że telefon nie kosztował 200 zł.

Słuchawki to już Twoja sprawa nie mająca żadnego wpływu na telefon.

Powrót