zwrot pieniędzy za anulowaną usługę

• Autor wątku Autor wątku wrrrr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wrrrr

Dzień dobry.

Zamówiłem kuriera na pewnej stronie, ale pomyliłem się podczas wypełniania formularza. Nie mam możliwości poprawy, muszę zapłacić 2zł za anulowanie.

Poinformowano mnie, że pieniądze zostaną zwrócone do 14 dni nie na konto bankowe, a na portfel serwisu i będę mógł wykorzystać je w przyszłości. Czy to jest zgodne z prawem? Wiem, że już nigdy nie skorzystam z ich usług i z powodu zablokowanych pieniędzy sprzedaż okaże się ze stratą dla mnie...

Czy mogę w tym wypadku coś zrobić, żeby odzyskać pieniądze?

Ostatnia edycja:
A co na ten temat mówi umowa między Wami?

VII. Odstąpienie od umowy
1.Zleceniodawca ma prawo do odstąpienia od umowy, jednakże do chwili odbioru przesyłki przez kuriera lub do chwili jej nadania w siedzibie kuriera. W tym celu Zleceniodawca anuluje odpowiednia przesyłkę poprzez przycisk "anuluj" widoczny przy przesyłce w zakładce "przesyłki", złoży oświadczenie o odstąpieniu od umowy wysłane na adres e-mail: info@.pl; o następującej treści:
Oświadczam, że odstępuję od umowy wygenerowania listu przewozowego nr .....
Proszę o zwrot zapłaconej ceny w wysokości .....
oraz uzupełni dane do przelewu w tym numer rachunku w zakładce Twoje dane
2. Zleceniobiorca zwróci Zleceniodawcy poniesione przez niego koszty pomniejszone o koszty operacyjne anulowania listu przewozowego to jest 2,46 zł brutto oraz ponoszone każdorazowo przez Zleceniobiorcę koszty płatności online oraz przelewu zwrotnego (to jest 3% wartości transakcji nie mniej niż 2 zł) w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy i podania danych do przelewu w zakładce "Twoje dane".
3. W przypadku odstąpienia od umowy po nadaniu przesyłki u kuriera, Zleceniodawca poniesie wszelkie uzasadnione koszty za czynności zrealizowane przed złożeniem oświadczenia o odstąpieniu.

Nie wynika z tego nic konkretnego... W regulaminie nie ma nic na ten temat.

PS. Dobra, trochę pomarudziłem i napisali mi, że wyślą pieniądze na konto bankowe jak tylko zostaną dopisane do portfela, uff :)

Ostatnia edycja:
Jak nic konkretnego skoro p.2 opisuje to precyzyjnie.
Zażądaj zwrotu kwoty pomniejszonej o regulaminowe potrącenia.

Powrót