J
Józef Piórkowski
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam w dniu 30.12.2016r. przedłużyłem umowę oraz zakupiłem w play apart telefoniczny ALCATEL IDOL II, który był opisany na stronie Play. Najszybciej rozwijająca się sieć w Polsce | Play jako posiadający funkcje DUAL SIM. Z braku możliwości sprawdzenia na miejscu zakupu zabrałem zakupiony aparat telefoniczny do domu. Okazało się, że w/w aparat nie posiada funkcji DUAL SIM, Która była na stronie play.pl w opisie aparatu. Więc postanowiłem zwrócić ten aparat, gdyż był nie zgodny z opisem zamieszczonym na stronie. I tu zaczęły się korowody. Najpierw, że nie umiem zainstalować dwóch kart i tym podobne. Po trzech miesiącach na początku marca play uznał swoją winę i zostały zrobione korekty faktur. W piśmie tym były również warunku zwrotu aparatu do firmy PLAY. Aparat telefoniczny został wysłany na wskazany adres w dniu 6 marca 2017 roku, a PLAY przyjął go na stan 18 kwietnia 2017 roku. Co się działo z tym aparatem w ciągu miesiąca nikt nie wie. oraz był zapis "Opłatę wniesioną przy zakupie za sprzęt zwrócimy Panu w najbliższym czasie na wskazany rachunek bankowy".[/I] Od tego czasu pomimo kilkukrotnych interwencjach nie dokonano zwrotu pieniędzy. Co w takim wypadku powinienem zrobić, aby PLAY zwróciło mi pieniądze ?