zwrot płytek błąd w liczeniu

• Autor wątku Autor wątku rolmik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rolmik

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam
w grudniu zamawiałem u 1 pana całą łazienkę (kabina brodzik płytki na podłogę i ścianę) pan wykonał projekt który zaakceptowałem(wizualizacja ) ustaliliśmy że pan zrobi wycenę i ile czego potrzeba i zamówi towar
towar odebrałem ok 29 grudnia , dziś tj 13 maja okazało się jak skończyłem łazienkę że pan pomylił się w wysokości pomieszczenia(2,75 a faktycznie jest 2,6) i naliczył za dużo płytek czy zatem przysługuje mi prawo do zwrotu płytek (zostało 5 opakowań) dodam że płytki są też nie równe 1-2 mm różnicy w wymiarze

Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w umowie która normalnie powinna zostać spisana i podpisana.

a nie wystarczy udac się tak gdzie był zakup?? i dopytac się

Jeśli to nie znane duże markety budowlane to w 99% nie ma zwrotu towaru w małych firmach, zwłaszcza po pół roku.

Poza tym autor wątku oczywiście nie napisał: kto de facto | na czyje konto zamawiał towar; na kogo był wystawiony dokument sprzedaży itp.

@piotr.techno: Jeśli chodzi o glazurę to każda parta bywa inna; nie skompletujesz towaru z pierwszej partii i np. po pól roku z kolejnej.

jest to mały salon z płytkami facet zajmuje się głównie glazurą i projektowaniem łazienek
facet zamawiał na siebie i sprzedawał je mi na co mam fakturę
a co do parti to była jedna partia ale na szczęście pan co układał dobrze to kamuflował

rolmik napisał:
Witam
w grudniu zamawiałem u 1 pana całą łazienkę (kabina brodzik płytki na podłogę i ścianę) pan wykonał projekt który zaakceptowałem(wizualizacja ) ustaliliśmy że pan zrobi wycenę i ile czego potrzeba i zamówi towar
towar odebrałem ok 29 grudnia , dziś tj 13 maja okazało się jak skończyłem łazienkę że pan pomylił się w wysokości pomieszczenia(2,75 a faktycznie jest 2,6) i naliczył za dużo płytek czy zatem przysługuje mi prawo do zwrotu płytek (zostało 5 opakowań) dodam że płytki są też nie równe 1-2 mm różnicy w wymiarze

Sam przyszedł i mierzył?
Zaakceptowany, to zaakceptowany.
Zawsze zamawia się więcej opakowań, jakby zamówił dokładnie co do płytki, to pewnie gdzieś by zabrakło. Jak się docina, wycina otwory itp., to w zależności od płytek mogą one pękać. Następna partia może się znacznie różnić od poprzedniej - całkiem inny odcień (zwłaszcza jak w tej samej były odstępstwa). Zazwyczaj zamawia się 10-15% więcej. Niestety zawsze coś w takim przypadku zostanie.

Zawsze możesz spróbować to sprzedać za grosze, zamiast wyrzucić. Sprzedawcy raczej nie przyjmują pozostałości.

Powrót