O
OwcaK
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam!
Temat to taki trochę dla mnie powrót do przeszłości, niestety niewyjaśniony...
Pracowałem przez okres dwóch miesięcy przez polską agencję pracy na terenie Holandii w 2015 roku. Po zakończonej pracy zostałem poinformowany, iż mogę się starać o zwrot podatku przez dobrze znaną firmę EURO-TAX. Zebrałem więc wymagane dokumenty i przesłałem do siedziby firmy. Po dość długim czasie otrzymałem od nich maila:
Do czego zmierzam. Nie otrzymałem żadnego pisma z urzędu skarbowego holenderskiego. Dana firma jak sądzę, wyliczyła to na podstawie dostarczonych przeze mnie dokumentów. Czy firma mogła otrzymać owe pismo (zostało złożone upoważnienie na działanie w mojej sprawie)? Czy jeśli nie otrzymałem listu od Belastingdienstu mam się rozliczyć z danej niedopłaty podatku?
Temat to taki trochę dla mnie powrót do przeszłości, niestety niewyjaśniony...
Pracowałem przez okres dwóch miesięcy przez polską agencję pracy na terenie Holandii w 2015 roku. Po zakończonej pracy zostałem poinformowany, iż mogę się starać o zwrot podatku przez dobrze znaną firmę EURO-TAX. Zebrałem więc wymagane dokumenty i przesłałem do siedziby firmy. Po dość długim czasie otrzymałem od nich maila:
Zajmujemy się Pana procedurą rozliczenia podatku z Holandii za rok 2015.
Pragniemy poinformować, że za rok 2015 posiada Pan niedopłatę podatku w wysokości:
116,00 euro.
Niestety z dostarczonych dokumentów, pomimo zastosowania możliwych ulg i odliczeń nie wynika zwrot podatku. Zgodnie z holenderskim prawem podatkowym w tej konkretnej sytuacji ma Pan obowiązek złożenia rozliczenia przed holenderskim urzędem skarbowym - odnośnik do informacji urzędowej znajduje się w poniższym linku kliknij tutaj.
Zdajemy sobie sprawę, że sytuacja nie jest komfortowa i wymaga od Pana uregulowania opłaty za usługę - rozliczenie jednak jest konieczne. Brak złożenia deklaracji podatkowej może prowadzić do nałożenia przez urząd kar finansowych.
W celu rozpoczęcia procedury rozliczenia w naszej firmie prosimy o opłacenie prowizji w wysokości 200 zł, na poniższe dane:
37 1060 0076 0000 3280 0004 9237
Euro-Tax.pl Zwrot Podatku S.A.
ul. Sikorskiego 25/2-3
53-659 Wrocław
Tytułem: Holandia, rozliczenie, imię i nazwisko
Po dokonaniu płatności prosimy o przesłanie potwierdzenia wpłaty drogą mailową.
Pragniemy również poinformować, że dopiero po rozpatrzeniu wniosku przez holenderski urząd skarbowy i wydaniu decyzji podatkowej, nastąpi obowiązek uregulowania niedopłaty w urzędzie skarbowym.
Nasza firma jako autoryzowany agent podatkowy, może również wnioskować w urzędzie skarbowym o rozłożenie na raty ostatecznej niedopłaty.
Zachęcamy do kontaktu z naszymi konsultantami, którzy dysponują szczegółowymi informacjami w Pana sprawie.
Do czego zmierzam. Nie otrzymałem żadnego pisma z urzędu skarbowego holenderskiego. Dana firma jak sądzę, wyliczyła to na podstawie dostarczonych przeze mnie dokumentów. Czy firma mogła otrzymać owe pismo (zostało złożone upoważnienie na działanie w mojej sprawie)? Czy jeśli nie otrzymałem listu od Belastingdienstu mam się rozliczyć z danej niedopłaty podatku?