Zwrot podatku jakie dokumenty?

• Autor wątku Autor wątku czaporek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czaporek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
podatek z Anglii

Domyślnie Podatki
Witam czy może mi ktoś pomóc ? jak mogę przyspieszyć rozliczenie podatkowe z Anglii , słyszałem coś że można napisać jakieś pismo z prośbą o szybsze rozpatrzenie sprawy

RE: Aktualizacja forum

czaporek napisał:
Domyślnie Podatki
Witam czy może mi ktoś pomóc ? jak mogę przyspieszyć rozliczenie podatkowe z Anglii , słyszałem coś że można napisać jakieś pismo z prośbą o szybsze rozpatrzenie sprawy
W celu rozwiązania Pańskiego problemu proszę założyć nowy temat w dziale Prawo finansowe i podatkowe lub też poszukać, czy dany temat nie był już poruszany.

Ten temat odnosi się do zupełnie innej materii.

RE: podatek z Anglii

a czy mogę pobrać p60 żeby się rozliczyć jeśli nie mam HO od pracodawcy?

RE: podatek z Anglii

Po pierwsze P60 wystawia pracodawca dla pracownika kiedy konczy sie rok podatkowy. Nie zaleznie czy masz HO czy tez nie. Po drugie HO nie daje pracodawca tylko Home office :0 jest to urzad i wydaje on certyfikat po zlozeniu u nich formularza WRS. Wrs ma obowiazek zlozyc kazdy kto pracuje w uk dluzej niz 30 dni.

Witam wybieram sie dzis do H&MRevenue jakie dokumenty mam wziac ze soba oprócz P60?
czy mozna sie ubiegac o zwrot podatku w imieniu innej osoby(męża)? I co zrobic jesli mąz nie ma P45 z poprzedniej pracy ale ma kilka payslipow (3brakuje). Czy da sie z tym cos załatwić?

Powrót