zwrot podatku- minęły 3 miesiące

• Autor wątku Autor wątku magdziaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdziaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
No i co teraz? Nie otrzymałam jeszcze zwrotu podatku, a nie ukrywam że kaska by mi się przydała:)
Mam potwierdzenie że pit został przyjęty konkretnego dnia. Pieniądze miały być przekazane za pomocą przekazy pocztowego, więc czy to możliwe że w związku z tym że poczta strajkuje jest opóźnienie? I czy wtedy liczy się data kiedy pieniądze do mnie dojdą czy data kiedy oni nadali przekaz?

data nadania przez UP ale moze dopiero teraz zostaniesz wezwany do US to częsta ostatnio stosowana przez nich praktyka ,że wzywają do urzędu skarbowego pod koniec 3- miesięcznego okresu ;nawet jeśli popełniłaś literówkę lub inny banalny błąd.
zawsze możesz zadzwonic i upewnić się jak wygląda twoja sprawa w US

A jeżeli w ogóle mnie nie wezwą a pieniądze jeszcze nie są nadane? Czytałam że wtedy US płaci jakieś odsetki karne. Prawda to?

tak odsetki ustawowe ale chyba najprościej zadzwonić i sie dowiedzieć -po co gdybać ;

prawdopodobnie pieniążki leżą gdzieś na poczcie - był strajk pocztowców

[cytat="elzbieta33":49w7xjq5]tak odsetki ustawowe ale chyba najprościej zadzwonić i sie dowiedzieć -po co gdybać ;[/cytat:49w7xjq5]

No pewnie że prościej :ooo: tylko oczywiście do nich nie można się dodzwonić :(

[cytat="magdziaa":2r2ei2o0] tylko oczywiście do nich nie można się dodzwonić :([/cytat:2r2ei2o0]
w to akurat nie uwierzę, a dzwonię do różnych US często

Dodzwoniłam się ;]
Powiedzieli mi że pieniądze już dawno zostały nadane....dziwnie to wygląda tym bardziej że nie chcieli mi powiedzieć kiedy nadali ten przekaz- pojęcie "dawno" jest względne :what:
mam nadzieję że opóźnia się tak ze względu na strajk poczty:)

Dzisiaj odebrałam pieniądze. Z pieczątki która jest na przekazie wynika że zostały nadane dwa dni po upłynięciu 3 miesięcy....z tego co wiem to powinny naliczyć odsetki karne za to że się spóźnili. Jak to w praktyce wygląda?

Witam. Wysłałam PIT-a 28 kwietnia (2 dni przed końcem) listem poleconym. Dziś jest 6 lipca, pozostały 3 tygodnia do końca trzech miesięcy i wciąż nie otrzymałam zwrotu podatku. Zaczynam się martwić, czy w ogóle mój PIT dotarł do nich?

Powrót