Zwrot podatku w Irlandii a pomoc instytucji.

• Autor wątku Autor wątku jarowat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarowat

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Chciałem się zapytać czy ktoś z Was korzystał z pomocy przy zwrocie podatku przez biuro typu *** lub inne które bardzo chętnie i bardzo szybko się kontaktują z daną osobą. Z zasady wiem,że ta myląca uprzejmość jest czymś podszyta. Szukając możliwości zwrotu podatku zalogowałem się na stronie jednej z firm po niespełna 2 minutach już odebrałem od nich telefon,bardzo miła Pani wypytała się o szczegóły a potem przesłała mailem kilka formularzy do wypełnienia i odesłania. Najbardziej mnie zaniepokoiło to,że muszę podpisać pełne pełnomocnictwo dla tej firmy w reprezentowaniu mnie przed Revenue, a także ,że wszelkie przelewy będą kierowane na ich konto a później do mnie. Nie mam pojęcia ile sobie oni za tą usługę życzą czy 25% czy 30%.
Nie wiem czy skorzystać z ich usług ale sam też nie lubię i nie odnajduję sie w kontaktach z urzędami.
Ktoś na innym forum napisał ,że wystarczy wysłać kopię P60 do Revenue i pozamiatane. Napiszcie proszę jak to wygląda jeśli sami się ubiegaliście o zwrot podatku a także jeśli składaliście wnioski przez pośredników.
Nadmienię ,że patrząc na moje P60 z ostatnich 3 lat nie widzę nigdzie wpisu Refunded tylko same Deducted, ale wszędzie trąbią zwrot podatku.

Dziękuję za odpowiedzi .

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hallo! jest tu ktoś:?:

Powrót