Zwrot prawa jazdy

• Autor wątku Autor wątku agabbb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agabbb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mój kolega ma zabrane prawo jazdy wyrokiem sądu grodzkiego na 2 lata. Posiedzenie sądu było 26 wrzesnia 2006 r. Kiedy mija zakaz??? Wiem ze musi od nowa zdawac egzamin, ale czy kurs tez musi zrobic od nowa??? I czy jakies dodatkowe dokumenty sa potrzebne do tego egzaminu

A czy tutaj to wróżki są, aby z fusów wróżyć za co to na 2 lata był orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów i kiedy fizycznie prawo jazdy zostało zatrzymane? Słowo "zwrot" zamienił bym na próbę starania się o ponowne otrzymanie rzeczonego dokumentu.
Wszelkich takich informacji udziela zainteresowanemu właściwy miejscowo urząd, które takowe prawo jazdy wydał oraz dalej w ośrodku egzaminacyjnym. Na pewno trzeba będzie zrobić ponowne badania lekarskie (jeżeli okoliczności miały coś wspólnego z alkoholem lub innym środkiem odurzającym tutaj na pewno pogra się w parę pasjonujących gier pt. psychotesty komputerowe). Wystarczy się przejść i zapytać. Dotyczy to również wydania i skompletowania niezbędnych dokumentów potrzebnych do zdawania ponownego egzaminu.
Kurs nie jest konieczny - można przystąpić do egzaminu eksternistycznie.
Tak dla otuchy - egzaminator będzie i tak wszystko wiedział - więc raczej na 1 podejściu może się to na pewno nie zakończyć. To taka mała dygresja, ale jako VIP zostanie na pewno potraktowany z większym szacunkiem niźli zwykłe "świeżaki". No nie wiem - po prostu nie wiedzieć czemu egzaminatorzy uwielbiają VIP-ów, co może być nieco przykre :D

dzięki za odp. Prawo jazdy zostałe zabrane za jazde pod wpływem alkoholu. A na przyszłość zycze mniej złośliwości w sowich wypowiedziach, bo nie każdy komu zdarzyła sie taka przykra "wpadka", za którą chyba będzie żałował do konca zycia jest złym człowiekiem i przestepcą od razu w jednym.

Termin zakazu biegnie od dnia zatrzymania prawa jazdy lub od dnia zwrotu do Wydziału Komunikacji.

W kwestii formalnej to nie złośliwość - czemu zawsze tacy kozacy zasłaniają się sukienką?

Nie ma co prawić sobie złosliwości. :)) Sprawa zabrania wyglada w ten sposób zeby było "smieszniej" ze dzień przed sprawa w sądzie kiedy padł wyrok prawo jazdy zabrała policja za przekroczenie limitu punktów karnych. I jeszcze mam pytanie czy wiecie może czy trzeba bedzie też do egzqminu zrobic od nowa kurs???? Bo na egzamin ponoc kieruje wydział komunikacji

Powrót