zwrot prowizji Allegro

• Autor wątku Autor wątku dejw03
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dejw03

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam!

Jakiś czas temu wystawiłem przedmiot na allegro.pl. Pewna osoba kupiła ten przedmiot, jednak po chwili napisała do mnie, że przez pomyłkę go kupiła i zaoferowała mi skorzystanie z opcji "zwrot prowizji". Ja nie miałem ochoty użerać się z tą osoba i wykonałem ta czynność. Myślałem że na tym sprawa się zakończyła, jednak po trzech miesiącach otrzymałem list o tym, że muszę zapłacić daną prowizję o że allegro blokuje mi opcję sprzedaży przedmiotów. Nie otrzymałem żadnych pieniędzy. więc dlaczego miałbym za to zapłacić?

Nie wiem co w tej sytuacji zrobić i jakie mam możliwości i jak walczyć z tym, abym nie musiałbym zapłacić tej prowizji. Proszę o pomoc i powiedzenie mi na czym stoję.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

loco1 napisał:
Jaką konkretnie?

Skorzystałem z opcji zwrot prowizji na allegro. Myślałem że na tym sie kończy wszystko, jednak jest zupełnie inaczej...

Otrzymałem takiego maila

7c68de9feac57.png

Właśnie nie... Wystawiałem tylko tą rzecz i nic innego. To sie dotyczy tej rzeczy

Co masz w historii rachunku? Może masz do zapłaty koszty wystawienia (promowania?) tego towaru?

Opłata i mam podaną kwotę, która muszę zapłacić

No własnie za ten przedmiot o którym piszę.

I to jest właśnie ten zwrot, który dostałeś - kwota jest na plusie.

Jakie masz całkowite saldo rachunku? Co masz w historii rachunku przed tym zwrotem?
dejw03 napisał:
otrzymałem list o tym, że muszę zapłacić daną prowizję o że allegro blokuje mi opcję sprzedaży przedmiotów.
Pokaz to pismo.

Powrót