Zwrot prowizji

• Autor wątku Autor wątku Nicolas Roof
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nicolas Roof

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, odświeżam temat.

Także dostaję listy od firmy windykacyjnej ***, kwota do zapłaty powyżej 2000zł.
Jest ktoś, kto wygrał sprawę i może podpowiedzieć coś o szczegółach?
Chętnie także poznam prawnika w Warszawie, który wygrał już choć jedną taką sprawę.

Szczegóły / argumenty (może ktoś podpowiedzieć, jak na nie zareaguje sąd?)

1. Umowa podpisana w biegu, bez daty. Dopiero po pozyskaniu pierwszego klienta OVB wpisało datę na umowie i mi ją oddało. Będę miał na to dowód.
2. Szkolenia do egzaminów państwowych fałszywe. "Masz, podpisz tu, tu i tu, że odbyłeś szkolenie." I tyle. W dniu egzaminu najbardziej zaufany pracownik dostawał odpowiedzi, egzaminator wychodził, a odpowiedzi obiegały całą salę. Tak działa KNF...
3. Gdy odszedłem z firmy, kierownik odpowiedzialny za moich klientów w ogóle się nimi nie interesował. Po czasie zerwali umowy, a oberwało się także mi - mimo, że nie miałem już wpływu na tę sytuacje. Ponadto, prosił mnie, bym ich serwisował, po zakończeniu mojej pracy w OVB.

Pozdrawiam, szukam pomocy.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nicolas Roof napisał:
Witam, odświeżam temat.

Także dostaję listy od firmy windykacyjnej Altus, kwota do zapłaty powyżej 2000zł.
Jest ktoś, kto wygrał sprawę i może podpowiedzieć coś o szczegółach?
Chętnie także poznam prawnika w Warszawie, który wygrał już choć jedną taką sprawę.

Szczegóły / argumenty (może ktoś podpowiedzieć, jak na nie zareaguje sąd?)

1. Umowa podpisana w biegu, bez daty. Dopiero po pozyskaniu pierwszego klienta OVB wpisało datę na umowie i mi ją oddało. Będę miał na to dowód.
2. Szkolenia do egzaminów państwowych fałszywe. "Masz, podpisz tu, tu i tu, że odbyłeś szkolenie." I tyle. W dniu egzaminu najbardziej zaufany pracownik dostawał odpowiedzi, egzaminator wychodził, a odpowiedzi obiegały całą salę. Tak działa KNF...
3. Gdy odszedłem z firmy, kierownik odpowiedzialny za moich klientów w ogóle się nimi nie interesował. Po czasie zerwali umowy, a oberwało się także mi - mimo, że nie miałem już wpływu na tę sytuacje. Ponadto, prosił mnie, bym ich serwisował, po zakończeniu mojej pracy w OVB.

Pozdrawiam, szukam pomocy.

Witam, wygrałem sprawę z firmą o której mowa.
Więcej info mogę podać w wiadomości prywatnej.

Pozdrawiam

RE: Zwrot prowizji OVB

Hej, czemu w wiadomości prywatnej? Po to jest forum żeby dzielić się takimi informacjami. Później jest to strasznie niewygodne -> zaczepianie osób wiadomościami prywatnymi. Nie wiadomo kiedy i czy taka osoba odpisze. A na forum każdy będzie mógł od razu skorzystać z takiej rady bez dodatkowego zawracania głowy drugiej osobie.

SuShuang napisał:
Hej, czemu w wiadomości prywatnej? Po to jest forum żeby dzielić się takimi informacjami. Później jest to strasznie niewygodne -> zaczepianie osób wiadomościami prywatnymi. Nie wiadomo kiedy i czy taka osoba odpisze. A na forum każdy będzie mógł od razu skorzystać z takiej rady bez dodatkowego zawracania głowy drugiej osobie.

Chętnie pomogę bo sam przechodziłem duży stres podczas całej tej sytuacji, natomiast szanuję swoją prywatność i nie chcę publicznie opowiadać szczegółów.

Firma *** działa na zasadzie zastraszania.
Liczy że w taki sposób uda się wyszarpać pieniądze.
Dzwoniąc i nękając mają nadzieję że ktoś się w końcu złamię i zapłaci ponieważ nie mają żadnych podstaw prawnych żeby w inny sposób ściągnąć ten dług.
Przed oficjalnym pozwem firma musi wam przysłać przed sądowe wezwanie do zapłaty.
Dopiero wtedy istnieje ryzyko sprawy sądowej.

***mod***

Pozdrawiam

Pozdrawiam

RE: Zwrot prowizji OVB

***mod***

Do rozprawy finalnie doszło?
Na ten moment przez pandemię sądy z tego co wiem nie działają sprawnie i mam trochę czasu, by się przygotować.

Ostatnie pismo jakie od nich dostałem ma tytuł "Zawiadomienie o rozpoczęciu procedury przedsądowej". Podobno zbierają dokumentację potrzebną do sądu.
Smsami i telefonami atakują kilka razy w tygodniu. :confused:

Witajce! Mam pytanie o zwrot prowizji przez agenta PZU. Zakończyłam działalność w lutym 2018r. w grudniu 2018r. otrzymałam pismo w sprawie zwrotu nienależnie wypłaconej prowizji ok. 800zł (klient rozwiązał umowę przed końcem polisy). W styczniu 2019r. napisałam pismo z prośbą o świadczenie wyrównawcze. Odpowiedzi nie otrzymałam. W maju 2019r otrzymałam pismo z tym samym numerem sprawy co w 2018r. na kwotę 133zł, uznając, że moja prośba o świadczenie wyrównawcze została pozytywnie rozpatrzona zapłaciłam 133zł i uznałam sprawę za zamkniętą. W marcu 2020r. znów otrzymałam wezwanie do zapłaty na 800zł z tym samym numerem sprawy co w 2018r. TU twierdzi, że wysłali do mnie pismo w sprawie świadczenia wyrównawczego w marcu 2019r. którego ja nie otrzymałam nigdy. Teraz też mi tej odpowiedzi nie przysłali. Co robić???

Powrót