Zwrot sprzedanego samochodu

• Autor wątku Autor wątku KONRAD.BRZESKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KONRAD.BRZESKI

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, Mam pewien problem. Mianowicie 4 dni temu sprzedałem samochód osobowy, a prawa wyglądała tak. Gdy kupiec kupował auto odkręcając korek od wody widział ze wywaliło płyn chłodniczy po mimo tego wziął i kupił ten samochód a teraz coś w nim pokombinował samochód nie chce jeździć i tu jest pytanie czy ma prawo oddać mi ten samochód?? A dodam jeszcze że groził mi przez telefon ze jeśli nie wezmę tego samochodu to on wie gdzie mieszkam i wie którzy to są moi bracia.

Zgłoś na Policję groźby ( a swoją drogą skąd zna stan twojej rodziny)
Co do zwrotu auta, istotne jest czy zał jego stan techniczny.

Mieszkamy w pobliskiej wiosce tylko jest problem bo on mówił to poprzez dzwonienie do mnie, a pisał tak że sms ,,Nie cwaniakuj bo CIĘ ODWIEDZE,, jest to jakiś dowód ?

No znał bo przy nie stało się to ze woda wyleciała (on sam to zrobił) i moim zdaniem sam sobie to zepsuł ponieważ jechał jak było mało wody a na dodatek nie było odpowietrzone. A szczerze mówiąc ja jeździłem tym samochodem 4 miesiące i nigdy nic nie trzeba było robić ino tankować i jechać

Na pewno jest to dowód, musisz się zabezpieczyć przed agresją. Może rozmowa z policjantem go uspokoi. Jeżeli awaria wynika z eksploatacji to nie twoja odpowiedzialność. Nie zwlekając zgłosiłbym na policji groźby. Spory załatwia się inaczej.

Dziękuję uspokoiłeś mnie troszkę :rolleyes:

Powrót