Zwrot towaru - kto pokrywa koszt wysylki?

• Autor wątku Autor wątku ernim1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ernim1

Użytkownik
Odpowiedzi
44
Kupilem na allegro przedmiot ktory po odebraniu okazalo sie. ze nie działa. Umowilem sie ze sprzedawca ze go zwracam. Sprzedawca jest osoba PRYWATNA! Odesłałem mu przedmiot na własny koszt. Gdy napisalem ze chce zwrotu pieniedzy za przedmiot + koszt pierwszej wysylki to napisał. że nie prowadzi dzialalnosci gospodarczej i ma prawo zwrocic mi jedynie za przedmiot. Jak to w koncu jest z tymi prywatnymi urzytkownikami allegro? Nalezy mi sie zwrot za pierwotna wysylke? Jestem i tak na - bo musialem mu odeslac paczke. Mam placic za wysylke w dwie strony bo towar przyszedl uszkodzony? Prosze o pomoc.

Nie wiem jak sie edytuje post?
W skrócie. Kupilem uszkodzony towar od osoby fizycznej. Odesłałem już przedmiot ale sprzedający pisze mi. że to ja pokrywam koszty wysyłki pierwotnej i zwróci mi pieniądze jedynie za sam towar. Opcja kup teraz.

Mailowalismy ze soba. Dogadalem sie tak. ze albo naprawi przedmiot i mi go odesle albo zwroci mi pieniadze na konto. Podalem numer i kwote za przedmiot + pierwotna wysylka. Ale człowiek mi pisze ze w regulaminie allegro jest zapis ze osoba fizyczna/prywatna (nie firma) nie placi za wysylke. Jedynie ze zwroci mi za przedmiot przez kup teraz. Teraz ja sie zwracam z prosba o pomoc. Przeszukam jeszcze ten regulamin ale jakos niekompletnie jest to tam wyjasnione :/

Powrót