Zwrot towaru kupionego na OLX

• Autor wątku Autor wątku pijey90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dalia91 napisał:
a czy jakies inne prawo jest ktore zobowiazuje mnie do zwrotu jej pieniedzy?
Czy jezeli jej adwokatw tej sprawie cos zadziala moge miec z tego tytulu jakies dodatkowe koszty?
Po co są odpowiedzi, że nie ma takiego prawa, skoro dalej o to pytasz? :what:

dalia91 napisał:
zignorowalabym to ale straszy mnie ta swoja mecenas.
Napisz jej, że prosisz o to, aby od tej pory w tej sprawie komunikowała się z tobą jej mecenas.

przepraszam strasznie sie zdenerwowalam czy jezeli jej menecenas sie ze mna skontaktuje pomozecie mi?

Nie, bo się nie skontaktuje o ile jest mecenasem, bo takowy powinien umieć rozróżnić transakcję przedsiębiorcy z konsumentem od transakcji między osobami fizycznymi.

Podala mi do niej numer telefonu i podale jej dane osobowe sprawdzilam zgadza się.
Moze mnie tylko straszy. a czy jesli zalozy mi sprawe sadowa bede ponosila jakies koszty ?

Troche martwi mnie to ze mam i spodnie i pieniadze ale skoro ona nie chce to nie bede tracic dodatkowych pieniedzy na wysylke

Jest to smieszne ale przez to ze usunelam konto na olx nie mialam jak sie z nia kontaktowac wiec w przelewie zwrotnym(1grosz) w tytule napisalam jej ze prosze o jej meila zebysmy mogly wyjasnic sprawe.
nie dala mi meila tylko odpisywala tez w tytulach zwrotnych. wiec jej adwokat moze jedynie wyslac mi jakies pismo na adres zamieszkania

Ostatnią edycję dokonał moderator:
1. Poinformuj ją, że prawo do odstąpienia od umowy nie dotyczy waszej transakcji.
2. Zażądaj środków na odesłanie spodni.
3. Poinformuj, że jeśli ma jakieś zastrzeżenia, to niech poprosi swoją mecenas o kontaktowanie się z tobą.

A czy mam obowiązek wyslac jej spodnie spowrotem mimo tego ze nie wyslala mi na to ani zgody ani pieniedzy?
Nie bedzie miala podstaw do oskarzenie mnie ?

Poza tym, sprzedając jako osoba fizyczna nie wystawilam zadnego rachunku. czy z tego tytulu moze mnie rowniez zaskarzyc?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie. Zadajesz kolejny raz to samo pytanie. Nie ma prawa do zwrotu. Możesz jej wysłać informację, że odstąpienie od umowy jest nieskuteczne.

PS Używaj edycji

Powrót