Zwrot towaru - odmowa przyjęcia (firma-firma)

• Autor wątku Autor wątku megatapety
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

megatapety

Zbanowany
Odpowiedzi
33
Witam,

Umówiłem się z dostawcą na zwrot stacji dokującej DELL (niestety błędnie potwierdzieli że będzie pasował do zamówionego laptopa). Zamówiłem właściwą stację, a felerną odesłałem w oryginalnym pudełku, ale okleiłem szarą taśmą + strech. Dostałem zwrot i odmowę przyjęcia bo oryginalne pudełko zostało zniszczone szara taśmą (oklejona na "krzyż). Zaskoczyli mnie tym, pudelko nie jest fizycznie uszkodzone tylko. Czy mają prawo odmówić?.

Mają takie prawo. W przypadku umów firma-firma zwroty sa jedynie dobra wolą sprzedawcy, zwłaszcza że towar nie był uszkodzony.

mypetro napisał:
Mają takie prawo. W przypadku umów firma-firma zwroty sa jedynie dobra wolą sprzedawcy, zwłaszcza że towar nie był uszkodzony.

Witam,

Tylko oni zgodzili się*na zwrot to był błąd po ich stronie, został zamówiony laptop za 12 tys + stacja dokująca, sprzedawca potwierdził że zestaw będzie działać, ale jak się*okazało że są problemy i zgłosiliśmy reklamację przyznali że stacja nie jest dedykowana do tego modelu, zgodzili się na zwrot. Problem jest tylko z tą taśmą, która została tylko naklejona na pudełko.

Powrót