Zwrot towaru sprowadzonego na zamówienie

• Autor wątku Autor wątku fim2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wittka napisał:
Jeśli jest oferowany "z katalogu" to nie jest to produkt robiony na zamówienie. Ani sklep, ani producent nie zrobił go na twoje zamówienie wg twoich wskazówek.

Dzieki bardzo za szybka odpowiedz,
Dokaldnie tak bylo, byl wybrany z katalogu, Pani w stacjonarnym sklepie zamawia ten towar bo nie ma magazynu i przysylany jest pod klienta.

A czy jest jakis paragraf zebym mogl sie podeprzec w rozmowie?

Nie wiem jakie to ma znaczenie, sprzedawczyni stwierdzila ze ona nie przyjmie tego wozka bo byl robiony na zamowienie, a towar robiony na zamowienie nie podlega zwrotowi

Kupiłeś w sklepie stacjonarnym, zatem nie obowiązują Cie przepisy dla umów zawieranych na odległość. Przyjęcie zwrotu to tylko dobra wola sprzedawcy.

No dobrze, kupiłem w sklepie ale chyba mam prawo oddac towaru ktory nei spelnia moich oczekiwan, bo np jest porysowany i okres gwarancji sie nie zgadza wg tego o czym informowala sprzedawczyni, poza tym nigdzie nie jest napisane w sklepie ze towar nie podlega zwrotowi...

Zaczyna sie dyskusja i wychodzi na to ze to moja wina ze kupilem ten wozek.
Wychodzi na to ze nie mam prawa go zwrocic....

A jak to jest z tym towarem na zamowienie, czy wybierajac wozek w kolorze innym niz to co posiada sklep, a oferuje w katalogu kolorystyke 10 wzorow - czy to byl towar na zamowienie - sprzedawczyni twierdzi ze tak i nie moze przyjac wozka bo nie miala by go gdzie trzymac....

bylbym wdzieczny za jakis paragraf ktory jednocznacznie rozjasni watpliwosci...

ze towar robiony na zamowienie nie podlega zwrotowi

Żaden towar kupiony w sklepie stacjonarnym nie podlega zwrotowi, o ile sklep nie wyrazi na to zgody.

Powrót