Zwrot towaru w Media Markt i korekta paragonu

• Autor wątku Autor wątku DK1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DK1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam. W dniu 11/02/2015 dokonałem zakupu w media markt na kwotę 29.99. W tym samym dniu oddałem towar ponieważ nie był on tym czego poszukiwałem. Dostałem papierek na wykorzystanie tej kwoty w Media Markt więc go zgiąłem i schowałem do kieszeni. Dzisiaj chciałem wybrać się do sklepu i wykorzystać ten druczek ale patrze, że jest pieczątka "Dokument należy zrealizować w dniu wydania" i lekko się zdziwiłem. Wcześniej gdy ze zwrotu korzystał mój kuzyn miał on 2 czy 3 miesiące na wykorzystanie tego więc sam z góry założyłem, że i ten jest na taki sam okres. Czy jeżeli pójdę do media markt to powinni mi wystawić nowy albo przyjąć ten? Czy też mogę zażyczyć sobie gotówki? Czy jednak już nic z tym nie zrobie? Pozdrawiam

moja propozycja jest taka zadzwoń do sklepu i zapytaj na pewno dają Ci odpowiedź. ja zawszę proszę o zwrot pieniędzy bo wiem, że towar można zwrócić do 10dni ale nierozpakowany mi zawsze pieniążki zwracali :)

DK1990 napisał:
W tym samym dniu oddałem towar ponieważ nie był on tym czego poszukiwałem
To, że wogóle przyjęli to tylko dobra wola sprzedawcy.

DK1990 napisał:
Czy jeżeli pójdę do media markt to powinni mi wystawić nowy albo przyjąć ten? Czy też mogę zażyczyć sobie gotówki?

Nic nie możesz żądać. Jak najbardziej możesz jakoś się "dogadać"

Powrót