Zwrot towaru z odciętymi metkami

• Autor wątku Autor wątku blackredroses
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blackredroses

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, kupiłam ostatnio w Zalando szlafrok. Do zakupu tego konkretnego przekonała mnie długość rękawów, która miała wynosić 70 cm. Gdy do mnie doszedł stwierdziłam, że długość rękawów nie przekracza nawet 55 cm, chciałam już go zwrócić ale uświadomiłam sobie, że jeżeli to jest 70 cm to inne szlafroki mające w opisach np. 62 będą miały je jeszcze krótsze. Odcięłam więc metki z szlafroka (te na lince i 2 wszyte tzn. te z informacją o praniu itd.) i postanowiłam go zachować. Potem weszłam jeszcze raz na stronę i zobaczyłam, że te szlafroki tyle że w innym kolorze mają podaną długość rękawa 55 cm! Stąd moje pytanie czy mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy, mimo że odcięłam metki? (de facto jest na nich nawet znak gdzie odcinać)

Szanowna Pani,
na stronie internetowej sklepu Zalando jest wyraźnie napisane, iż: "Przyjmujemy jedynie nieużywane produkty. Możesz je przymierzyć jak w sklepie, ale uważaj, aby nie usunąć metek, ani nie ubrudzić ubrań." Zatem zwrot będzie niemożliwy. Proszę pomyśleć o tym w drugą stronę, jak poczułaby się Pani, gdyby dostała szlafrok z odciętymi metkami?

Weronika218406 napisał:
Szanowna Pani,
na stronie internetowej sklepu Zalando jest wyraźnie napisane, iż...

Pani Weroniko, opoiwiada Pani bzdury, zwrot jest mozliwy poniewaz to czynnosc jednostronna wymagajaca jedynie oswiadczenia ze strony klienta, nawet gdyby Pani blackredroses spalila wspomniany towar a nastepnie go odeslala z odstapieniem to bedzie ono skuteczne... ze wszelkimi tego skutkami rzecz jasna

marcind1 napisał:
nawet gdyby Pani blackredroses spalila wspomniany towar a nastepnie go odeslala z odstapieniem to bedzie ono skuteczne... ze wszelkimi tego skutkami rzecz jasna

tzn.? co masz dokładnie na mysli?

Powrót