zwrot ubezpieczenia kredytu

• Autor wątku Autor wątku patrycja.mail@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patrycja.mail@wp.pl

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam, mam pytanie dotyczace zaciagniecia pozyczek gotówkowych, mianowicie kilka lat temu zaciagnełam w banku pozyczki gotówkowe , które były z ubezpieczeniem niestety miałam mały kryzys i nie splacałam w terminie tych kredytów zostało mi zajete przez komornika wynagrodzenie, po roku zaległosci zostały spłacone ale pytanie moje dotyczy ubezpieczenia czy powinnam zwrócić sie do Banku o zwrot ubezpieczenia. Mój narzeczony po spłacie swojego kredytu otrzymał zwrot ubezpieczenia z banku od razu a do drugiego banku wystarczyło napisać pismo i tez mu zwrócili. Jak to jest w przypadku moim kiedy to komornik sciągał zadłużenie z mojego wynagrodzenia czy mnie sie tez należy zwrot ubezpieczenia tego kredytu????

Skoro masz ubezpieczenie, masz też umowę. Przeczytaj ją uwaznie, bedziesz wiedzieć, co, kiedy i w jakim przypadku możesz się spodziewać od Ubezpieczyciela.
Dla przykładu napiszę tak, są ubezpieczenia od kredytu, gdzie TU w razie utraty pracy (oczywiście nie z Twojej winy) spłaca raty za Ciebie. Jednak tylko do 6 miesięcy. Oczywiście Ty, po znalezieniu pracy musisz te pieniądze zwrócić do TU. PeKaO SA ma takie fajne ubezpieczenia. Biorą za nie kupę kasy, a ubezpieczenie praktycznie nic nie daje, taki Pic na Wodę, Foto, montaż :)

Powrót