I
Iwka1081
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam! Zamówiłam tel używany przez allegro w formie kup teraz od osoby prywatnej.W opisie było napisane że tel jest sprawny i były również zdj gdzie wyglądał jak nówka.Po paru dniach przyszedł tel poczta w paczce.Otworzyłam pudełko i patrze a tam na wyświetlaczu pełno rys malo tego tam gdzie znajduje się kamerka z przodu całkowicie zbita szybka a do tego przycisk wyłączania tel chodzi bardzo zle (trzeba bardzo mocno nacisnąć).
Napisałam do sprzedawcy że chce go zwrócić gdyż ma takie wady,o których wcześniej nie wspomniała,a ona pisze że wysłała dobry i że to ja mogłam go tak uszkodzić i że zwrotu nie przyjmie.
Dodam że jeszcze nie mineło 10 dni od dostarczenia tel.
No słowo przeciwko słowu,nie wiem co robić,
Czytałam coś o prawie konsumenta ale niewiem jak to załatwić skoro sprzedajaca nie zgadza się na zwrot.
Boje sie ze jak wysle tel żeby zmieścić sie w tym czasie 10 dni to kasy nie zobaczę.
Proszę o porade co zrobić?
Napisałam do sprzedawcy że chce go zwrócić gdyż ma takie wady,o których wcześniej nie wspomniała,a ona pisze że wysłała dobry i że to ja mogłam go tak uszkodzić i że zwrotu nie przyjmie.
Dodam że jeszcze nie mineło 10 dni od dostarczenia tel.
No słowo przeciwko słowu,nie wiem co robić,
Czytałam coś o prawie konsumenta ale niewiem jak to załatwić skoro sprzedajaca nie zgadza się na zwrot.
Boje sie ze jak wysle tel żeby zmieścić sie w tym czasie 10 dni to kasy nie zobaczę.
Proszę o porade co zrobić?