Zwrot wadliwego towaru allegro

• Autor wątku Autor wątku Laura_88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Laura_88

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam,
Wylicytowalam na allegro tablet od osoby prywatnej za kwotę 120zł plus koszty przesyłki. W opisie aukcji było napisane,ze tablet jest w stanie idealnym. Niestety po rozpakowaniu przesyłki okazało się,ze nie działa wifi i na wyświetlaczu jest uszkodzenie, taka plama w rogu, jakby wyświetlacz wylał. Ponad to zauważyłam ślady palcy pod szybką co wskazywało,ze był już rozkręcany o czym nie było mowy w aukcji. Również zabezpieczenie do wysyłki zostawiłam wiele do życzenia, tablet włożony w pudełko i owinięty zwykłą folią. Natychmiast poinformowałam o tym sprzedającego mailem, również wysłałam zdjęcia. zgodził sie na zwrot pieniędzy i odeslalam tablet. Napisał,ze sprzęt, który sprzedaje pochodzi od rodziny lub był okazyjnie kupiony i musi większą uwagę zwrócić co kupuje. Po otrzymaniu sprzetu sprzedający stwierdził,że napewno nie wysłał takiego sprzętu do mnie I myślał,że prostu nie umiem włączyć wifi a ta plamka to jakaś wada fabryczna. Zdaniem sprzedającego Otrzymałam sprawny sprzęt i go zepsulam co jest bynajmniej śmieszne. Jego zdaniem jest uszkodzona płyta główna bo komputer sprzętu "nie widzi" I wifi nie działa, prawdopodobnie wgrywalam nowe oprogramowanie lub nieumiejetnie podpielam do innego urzadzenia co jest kompletną bzdurą. Moim zdaniem tablet uszkodził się podczas przesyłki bo nie był dostatecznie zabezpieczony a to już nie moja wina. Towar zwróciłam 24czerwca A pieniędzy nie otrzymalam. Sprzedający stwierdził,że odda mi taką kwotę jaka zostanie po wymianie płyty głównej! Przecież to są jakieś kpiny. Od kilku dni sprzedający się nie odzywa. Co mogę w tej sytuacji zrobic?

Dodam,że posiadam całą korespondencję ze sprzedającym oraz dowód nadania przesylki i skan ze strony poczty polskiej o odebraniu paczki.

Powrót