Zwrot wydatków zw.z budownictwem mieszk.

• Autor wątku Autor wątku marika39
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
marika39

marika39

Praktyk w spoczynku
Odpowiedzi
386
Zupełnie niedawno dowiedziałam się o mozliwości złożenia do US wniosku o zwrot wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.2005r. Ustawa jednak okresla termin złożenia takiego wniosku - do 6 miesięcy od zakończenia inwestycji.
Remont mieszkania rozpoczęłam i zakończyłam w 2005 roku - czy jest jakas mozliwośc aby mimo upływu terminu 6 m-cznego US przyjął i uwzglednił wniosek?

Coś Pani się pomyliło. Ulga remontowa już nie istnieje.
To co Pani słyszała, to jest wniosek o zwrot części zapłaconego VAT.

Proszę poczytać w "tematach wyróżnionych".

Nic mi się nie pomyliło :) Mam przed sobą wniosek VZM-1 i Ustawę o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym - oczywiście chodzi mi o różnice VAT, a nie ulgi remontowe które już nie istnieją.
Nie wiem jak tutaj szukac :( Jeśli ten temat tu istnieje proszę o podpowiedź jak mogę go znaleźc.

niestety..nie mogę odczytac tego co mnie interesuje :( moze mój komputer nie odbiera wszystkich linków :( dlatego zadałam pytanie z nadzieją,ze uzyskam odpowiedź,ale jej nie otrzymuję :( prawo skarbowe to-niestety nie moja działka :)

Proszę czytać dokładniej, mowa jest też o składaniu wniosku raz w roku, a ostatni ma być złożony nie później niż do 30 czerwca 2008 roku.

Powrót