Zwrot za niewykorzystany bilet PKP

• Autor wątku Autor wątku Obywatel_IIIRP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Obywatel_IIIRP

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam taka sama sytuacje. kupiłem bilet przez przypadek na dzien wczesniej. za pierwszym razem nie uznali mojej reklamacji, dam znac jak poszło za drugim razem.

kupiłem bilet przez przypadek na dzien wczesniej. za pierwszym razem nie uznali mojej reklamacji
Trudno żeby mieli uznać jeśli sam im kazałeś sprzedać bilet na dzień wcześniej.

Moja sytuacja było trochę inna bo prze kupowaniu biletu korzystałem a aplikacji na android IC Mobile, no i aplikacja podczas kupowania, przez moment się zawiesiła. Uznałem ze bilet został kupiony na prawidłowy dzień i dopiero konduktor mi uświadomił ze jest inaczej. Kiedyś było tak ze bilety były ważne kilka dni i nie buło problemu - można było jeździć na nich następny dzień jeśli się nie wykorzystało. Teraz sprawa się trochę komplikuje przez to ze ważność biletu to 12h...

Skoro sam popełniłeś błąd to moim zdaniem na 99% nie uznają reklamacji i mają ku temu podstawy.

gryffinian napisał:
Skoro sam popełniłeś błąd to moim zdaniem na 99% nie uznają reklamacji i mają ku temu podstawy.

Ty to mi na jakiegoś hejtera wyglądasz. Czytaj ze zrozumieniem - aplikacja się zsrashowała. Pokazywanie palcem kto popełnił błąd jest bardzo "polskie" i nie pro-konsumenckie. Pojedź pare razy za granice i zobacz jak to tam wygląda. Chcesz aby u nas wyglądało podobnie? To zmień swoje nastawienie bo przez takich ludzi jak ty mamy w PL to co mamy.

Ależ czytam ze zrozumieniem. I nadal nie widzę jak udowodnisz, że to wina aplikacji.

Powrót