M
mirror89
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 102
Witam, tak tylko dla samej wiedzy. Dostalem Kindergeld na dziecko pozamalzenskie zyjace z matka w Polsce. Kwota Kindergeldu pomniejszona o zasilek jaki pobiera matka w Polsce. Jak ex zalatwiala papiery to babka w mopsie powiedziala ze pewnie przyznaja nam caly KG i ona bedzie musiala zwrocic to co dostala za okres przyznania KG. No jednak mi przyznali roznice i ona ta decyzje zaniosla do mopsu. Tam babka jej poradzila aby skladala wniosek o to aby kase przelewali na jej konto itp. Jej to moja FK odmowila bo srodki przekazuje matce i dziecku.
Jej natomiast przyszlo pisemko z mopsu ze musi oddac caly pobrany zasilek od momentu przyznania mi KG bo nie mozna pobierac zasilku w dwoch panstwach. Tylko jak zaznaczam - ja dostaje roznice. Ex zalamana bo nie ma skad oddac gdyz cala kase juz wydala. Mowilem jej aby sie odwolywala od decyzji. Czy mops ma prawo zadac zwrotu zasilku? Przeciez nikt podwojnie tych pieniedzy nie wyplacil
Jej natomiast przyszlo pisemko z mopsu ze musi oddac caly pobrany zasilek od momentu przyznania mi KG bo nie mozna pobierac zasilku w dwoch panstwach. Tylko jak zaznaczam - ja dostaje roznice. Ex zalamana bo nie ma skad oddac gdyz cala kase juz wydala. Mowilem jej aby sie odwolywala od decyzji. Czy mops ma prawo zadac zwrotu zasilku? Przeciez nikt podwojnie tych pieniedzy nie wyplacil