zwrot żle dobranego Towaru przez sprzedawce

• Autor wątku Autor wątku Matheq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Matheq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam... potrzebuje pomocy...
prowadze sklep z czesciami samochodowymi... zamówilem w hurtowni przełącznik zespolony swiatel ... dokladnie opisalem potrzebny przedmiot oraz podalem numer vin pojazdu.. hurtownia sprowadzila przedmiot na zamowienie.... i dostarczyla go do mnie.. po rozpakowaniu pudelka okazalo sie ze towar rozni sie od mojego iloscią wtyczek czyli poprostu nie pasuje ... zamowienie skladane bylo telefonicznie a towar dobieral konsultant...
problem pojawil sie w momencie gdy chcialem oddac przelącznik... sprzedawcy stwierdzili ze nie przyjma zwrotu ze moge go jedynie reklamowac jako zle spakowany towar ... ? w liscie reklamacyjnym uzasadnilem zwrot ze to poprostu nie jest przedmiot ktory zamawialem. Rozni sie od mojego i najzyczajniej nie pasuje ! po 3 dniach przywiezli mi przelacznik z powrotem nie uznajac zwrotu/reklamacji z raportem w ktorym stwierdzili :
" po zapoznaniu sie z reklamacja i ogledzinach towaru stwierdzamy ze reklamowany przez panstwa przełacznik zespolony jest zgodny z opisem i zdjeciami zamieszczonymi w katalogu, oraz na stronie internetowej Valeo. w tej sytuacji jestesmy zmuszeni uznac panstwa roszczenia za bezzasadne"..... dodam rowniez, ze nie posiadam ich katalogu oczym doskonale wiedzą... a konsultant u ktorego skladane bylo zamowienie twierdzil ze to wlasnie taki przedmiot jak moj... koszt 598zl brutto .... Co zrobic aby go oddac..? czy jest jakis artykuł na ktory moglbym sie powolac...? pomocy....!

Powrót