J
Jolkajolka112
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 86
Witam. W 2014 r. zmarła moja matka. Mieszkała w lokalu gminnym/U. M. przez ok. 45 l. Wtedy wpłaciła kaucję mieszkaniową w wys. 12 czynszów. Do tej pory mam potwierdzenia tej wpłaty. W międzyczasie miasto wydzierżawiłlo te lokale TBS. Po jej śmierci złożyłam wniosek wraz z potw. dziedziczenia o wypłatę zrewaloryzowanej kaucji. Odpowiedziano mi, żebym złożyła pozew do sądu i oni są inną "instytucją" itp. TBS nadal podlega i jest spółką z gminą/U. M. Upłynęło trochę czasu, miałam inne sprawy. Czy teraz mogę coś z tym zrobić?
Dodatkowo, ja z rodziną wynajmowaliśmy od tej sp. inne mieszkanie i też zapłaciliśmy taką kaucje, ale mieszkanie było do remontu. Jest oddane w 2023 r. w stanie idealnym, nawet zostawiłam część wyposażenia. Pokwitowania wpłaty nie mam, ale jest napisane w Umowie najmu.
Dodatkowo, ja z rodziną wynajmowaliśmy od tej sp. inne mieszkanie i też zapłaciliśmy taką kaucje, ale mieszkanie było do remontu. Jest oddane w 2023 r. w stanie idealnym, nawet zostawiłam część wyposażenia. Pokwitowania wpłaty nie mam, ale jest napisane w Umowie najmu.