500 zł na dziecko

• Autor wątku Autor wątku juleczka451
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

juleczka451

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam. Mam pytanie samotnie wychowuje syna j mój dochód nie przekracza 800 zł na osobę ojciec dziecka nie znany. Czy dostane pieniądze ?

Zdaje się pytanie do Pani Premier, nie na forum prawne.

Zapytałam bo moze ktoś sie na tym zna i orientuje. Czy popełniłam jakieś przestępstwo ?

Ta sprawa to jeszcze nie prawo. Już dwa tematy temu poświęcone zostały zamknięte przez Administrację Forum.

Ludzie poczekajcie jak ustawa zostanie uchwalona to wszyscy będziemy wiedzieli na czym stoimy. Dopiero co dali projekt ustawy a ludzie już naokrągło pytają jakby prawo zostało ustanowione

loco1 napisał:
Tak to. Czasem matka sama nie ma pewności, który z partnerów jest ojcem. Czasem jest to wynik szybkiego i namiętnego uniesienia z nieziemsko przystojnym tubylcem spotkanym gdzieś nad morzem, jeziorem czy w górach. Miał na imię Nataniel, Ibrahim, Juan bądź Spock :).

No co Ty... Nie oglądasz "Trudnych spraw" albo "Mody na sukces"? :o
(Ja też nie, ale tam podobno bywają podobne deliberacje :cool:)
PS. No dobra, na poważnie. Czasem jest to świadomy wybór matki: nie chce mieć nic wspólnego z biologicznym ojcem dziecka, chce sama wychować swoje dziecko.

Ostatnia edycja:
Oglądałem 'Pamiętniki z wakacji'. Faktycznie, można zajść w ciążę tylko po pobycie w basenie. ;-)

No i pośpiesznym marszem zmierzamy w kierunku Hydeparku (moja wina, ja zaczęłam).

Nie, to Niemcy zaczęli w 1939tym:)

Hydepark jak się patrzy:D

@demagogia
Napisałas: PS. No dobra, na poważnie. Czasem jest to świadomy wybór matki: nie chce mieć nic wspólnego z biologicznym ojcem dziecka, chce sama wychować swoje dziecko.
A nie pszyszło Ci do głowy,że świadomy:) wybór matki może polegać tesz na tym, że nie będzie ciągać bjologicznego ojca do USC ani do sądu, bo po cóż, skoro z tym ojcem bjologicznym może dalej mieszkać, a jednocześnie brać dodatek dla samotnej matki oraz zasiłek z mopsu, a niedługo także 500 PLN?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót