C
carilion
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, jakiś czas temu podczas urlopu w Polsce zleciłam firmie BlueTrans wysyłkę paczki do Wielkiej Brytanii, gdzie mieszkam na stałe. Po kilku dniach otrzymałam sms-a z informacją, że paczka nie może zostać wysłana z powodu zawartych w niej niedozwolonych w regulaminie rzeczy, a po następnych kilku dostałam list od reprezentującego ich adwokata, który informuje, że nakładają na mnie karę 200 Funtów lub 1100 zł, termin zapłaty to 7 dni, w przeciwnym razie sprawa zostanie skierowana do sądu, koszty sądowe na moje konto itp,itd.I do tego mają prawo przetrzymać tą paczkę, dopóki nie zapłacę.
Proszę mi pomóc, czy jest jakiś sposób aby ominąć płacenie tego? Niedozwolone przedmioty to kilka paczek papierosów i tabletki na ból gardła... dlatego kara wydaje mi się być mocno przesadzona, a taki rygorystyczny regulamin służy tylko temu aby ich firma dodatkowo się wzbogacała...
Jeśli nie mam innego wyjścia to co się stanie jeśli to zignoruję i nie zapłacę? Ciągle to rozważam ponieważ w paczce jest wiele osobistych rzeczy które naprawdę lubię dlatego wolałabym ją odzyskać, ale z drugiej strony nie są warte 1000 zł
Będę wdzięczna za każdą poradę, pozdrawiam
Proszę mi pomóc, czy jest jakiś sposób aby ominąć płacenie tego? Niedozwolone przedmioty to kilka paczek papierosów i tabletki na ból gardła... dlatego kara wydaje mi się być mocno przesadzona, a taki rygorystyczny regulamin służy tylko temu aby ich firma dodatkowo się wzbogacała...
Jeśli nie mam innego wyjścia to co się stanie jeśli to zignoruję i nie zapłacę? Ciągle to rozważam ponieważ w paczce jest wiele osobistych rzeczy które naprawdę lubię dlatego wolałabym ją odzyskać, ale z drugiej strony nie są warte 1000 zł
Będę wdzięczna za każdą poradę, pozdrawiam