Alcolock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku Alex73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Zmiana wyroku - blokada alkoholowa

Witam.
W styczniu uprawomocnił mi się wyrok dotyczący blokady alkoholowej, w tym momencie jestem po egzaminie teoretycznym przede mną praktyka. Jedyne co mnie martwi to brak rozporządzenia dotyczącego przedmiotowej blokady, gdyż mamy tylko projekt i nie wiadomo kiedy wejdzie w życie ? Czy komuś coś wiadomo w tym temacie?

A tak z ciekawosci mozesz tutaj opisac swoja sytuacje? Ile wydmuchales, jaka byla kara, kiedy wyslales wniosek, jakich argumentow uzyles itp itd. Moze sie to przydac

W moim mieście wojewódzkim (dolnośląskie) przez brak rozporządzeń mają problem z przyznaniem nr.PKK a wy zdajecie egzaminy.
Napiszcie z jakich województw jesteście bo chyba nie żyjemy w różnych państwach!
Pytanie szczególnie do Piotr i Alex.
To pozwoliło by mi kogoś trochę pouczyć.

pozdrawiam wszystkich

Witam.
We wrześniu składałem wniosek do sądu w grudniu przed świętami dostałem pozytywną odpowiedz, nawet nie wiedziałem że sprawa się odbyła. Miałem nienaganną opinie, nie byłem karany, ustabilizowane życie rodzinne, stała praca i to wystarczyło. PKK otrzymałem w styczniu no i jestem w trakcie egzaminów. Obawiam się tylko tego rozporządzenia, bo będzie to dość flustrujące,mieć prawo jazdy w ręku i nie móc jeździć. Województwo mazowieckie. Słyszałem że w niektórych starostwach nie mają wytycznych do kodu 69 i z racji tego nie wydają PKK :(

Kurcze mi polowa kary zakazu minela 22 lutego i 23 lutego wyslalem wniosek. Ciekawe ile ja bede czekal na jakas decyzje. A nie dostales informacji ze odbedzie sie jakas rozprawa? Bo np ja bym chcial byc na takiej rozprawie

Numer PKK otrzymałem w woj. warmińsko-mazurskim. Nie ma obowiązku uczęszczania na kurs ,ale ja wykupiłem godziny ,aby poznać sposób zadawania poleceń i poprawność wykonywania zadań. Co do wytycznych nadania kodu 69 (Dyrektywa Komisji (UE) 2015/653 z dnia 24 kwietnia 2015.)

Nie dostałem wezwania na rozprawę, nawet żadnego zawiadomienia o terminie sprawy. Widzę że coraz więcej osób na forum, może wreszcie coś ruszy się z tym rozporządzeniem o blokadach.

Chcialem sie dowiedziec czy uzyskam telefonicznie od sadu jakies informacje na jakim etapie jest rozpatrywanie mojego wniosku o zamiane zakazu na zakaz z blokada alko bo 3 tyg temu zlozylem taki wniosek i narazie cisza. Czy jesli zadzwonie do sekretariatu to mi cos powiedza?

Do krakow

Dzwoń.Przygotuj sobie nr.sygnatury i zadzwoń.Powinni już wiedzieć a decyzja pewnie jest w drodze bo to trwa ok 3 tyg.

#bot dzieki. Tak tez zrobilem. Dowiedzialem sie ze 4 kwietnia bedzie na posiedzeniu rozpatrywany moj wniosek. Zobaczymy co z tego bedzie. I jeszcze jedno. Jesli odpowiedz bedzie negatywna to po jakim czasie moge ponownie skladac taki wniosek?

Jeżeli byłeś/będziesz grzeczny do czasu posiedzenia,jeżeli kurator zobaczy Ciebie i Twoje otoczenie w korzystnym świetle (przyjdzie niezapowiedziany) to powinni rozpatrzyć pozytywnie.
Opinia kuratora i czysta kartoteka w czasie zakazu będzie decydowała.
O tym drugim nie myśl..raczej zostanie czekanie do końca zakazu.

Minal ponad rok od zatrzymania prawa jazdy a ja jestem super grzeczny. Nie mialem od tego czasu do czynienia z policja i wymiarem sprawiedliwosci. Kuratora mi nie dali. Jestem ciekaw jak to sie skonczy. Czyli jak bedzie odmowa to nie mozna napisac ponownie takiego wniosku np za 2-3 miesiace?

To bądź dobrej myśli.
Kuratora przyślą to mus i nie wiesz kiedy zapuka do drzwi.
Powodzenia.

Ciekawe gdzie go wysla. Bo zameldowanie mam w Krakowie ale mieszkam w Zakopanem. W sadzie wiedza o tym bo korespondencja jest wysylana na Zakopane

Wczoraj mialem posiedzenie w sprawie blokady alkoholowej i telefonicznie wlasnie sie dowiedzialem ze bedzie kolejne posiedzenie 9 maja bo sad potrzebuje opinie kuratora. Czy istnieje jakas mozliwosc aby dowiedziec sie kiedy kurator ma przyjsc? Ja pracuje codziennie od pon do sb od 9 do 19 wiec napewno mnie nie zastanie a tak to by przyszedl do mnie do pracy moze

Ty nie jesteś potrzebny kuratorowi do niczego, a na pewno już nikt nie będzie cię informował kiedy będzie kurator zbierał opinię o tobie.... Kurator porozmawia z twoimi sąsiadami, może się udać do twojej pracy i tam porozmawiać z twoim przełożonym jak również może zasięgnąć opinii o tobie u twojego dzielnicowego.... :)

krakow_007 napisał:
dowiedzialem ze bedzie kolejne posiedzenie 9 maja bo sad potrzebuje opinie kuratora.
Chore, cała sprawa przedłuża się o kilka miesięcy, ponieważ sąd potrzebuje opinię kuratora... Poza tym tak jak napisałeś, "czekając" na takiego kuratora musiałbyś cały czas siedzieć w domu żeby mógł Cie zastać, bo przecież nie wiesz kiedy przyjdzie? :D

Sąd Ostateczny napisał:
Kurator porozmawia z twoimi sąsiadami, może się udać do twojej pracy i tam porozmawiać z twoim przełożonym
Co w przypadku gdy ktoś nie ma sąsiadów i nie pracuje, lub pracuje sam?

aliaton7035333 napisał:
....Co w przypadku gdy ktoś nie ma sąsiadów i nie pracuje, lub pracuje sam?

Mieszka na pustyni i pracuje przesypując piasek z tego miejsca w tamto... :D

Kurator zapyta dalszych sąsiadów, skontaktuje się z dzielnicowym,spróbuje skontaktować się z opiniowanym, uprzedzę może kolejne może twoje pytanie "co w przypadku jak nie ma dalszych sąsiadów a dzielnicowy nie zna w ogóle takiej osoby bo porostu nie miał z nią do czynienia?" Zapewne wtedy kurator wszystko to zawrze we wniosku do Sądu i Sąd będzie wyrokował bez tejże opinii. Wtedy być może zostanie wezwany wnioskodawca o zmianę zakazu na posiedzenie, a to już kolejne uciekające miesiące.... Nie wiem czy są takie osoby, co o nie pytasz, ale być może i gdzieś tam są.... :)

Ostatnia edycja:

Tak właściwie to zastanawiam się co tu mają do rzeczy sąsiedzi? Ich opinia jest chyba najmniej wiarygodna, każdy może powiedzieć to co mu się podoba. Przy czymś takim z normalnej osoby można bez problemu zrobić wariata.

Masz jakieś "zatarczki" chyba z sąsiadami :D .... Bo w odwrotnej sytuacji to mogą pomóc, przykład "delikwent który ma być opiniowany, pije awanturuje się rozbija a dobrzy sąsiedzi powiedzą że to człowiek do rany tylko przyłóż , pomocny, uczynny itd. :) " dobry sąsiad to podstawa dzisiaj :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót