Alcolock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku Alex73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Zmiana wyroku - blokada alkoholowa

Jutro się zapisuje bo Pani w urzędzie dzisiaj zapoznawała się z papierami, a że pierwszy raz ma do czynienia z czymś takim to musi dobrze doczytać itp. Jutro będę miał ten profil kierowcy i zapisuje się na egzamin.

No tak u mnie tez bylo to samo. W Krakowie bylem pierwsza osoba ktora korzystala z tego przepisu

Oto uzasadnienie. Miłej lektury:

Witam jestem świeży w temacie, mógłbym prosić o jakieś naprowadzenie w temacie blokady. Za miesiąc mógłbym się starać o odzyskanie dokumentów. Jak mam to zrobić krok po kroku.

A po jakim czasie nastąpi zatarcie skazania w moim przypadku??? 6 kwietnia 2017 roku skończy się mój zakaz. Kary opłacone już dawne. Z góry dzięki za odpowiedź

pasterze napisał:
Witam jestem świeży w temacie, mógłbym prosić o jakieś naprowadzenie w temacie blokady. Za miesiąc mógłbym się starać o odzyskanie dokumentów. Jak mam to zrobić krok po kroku.

Cały temat jest o tym, więc racz z łaski swojej się zapoznać od pierwszej strony.

Powiedzcie mi jeszcze ile mniej więcej czasu zajmuje załatwienie wszytkich spraw. I z waszych wypowiedzi widzę, że powinienem się zainteresować firmą z Łodzi jako jedyni mają dobre warunki wynajmu. Zadowoleni jesteście z ich obsługi jeszcze nie miałem okazji do nich zadzwonić

ibiszek napisał:
A po jakim czasie nastąpi zatarcie skazania w moim przypadku??? 6 kwietnia 2017 roku skończy się mój zakaz. Kary opłacone już dawne. Z góry dzięki za odpowiedź
A dostales jakis wyrok w zawieszeniu badz kare ograniczenia wolnosci?

biezanow_123 napisał:
A dostales jakis wyrok w zawieszeniu badz kare ograniczenia wolnosci?

Nie. Jedynie zakaz na dwa lata oraz grzywne ktora oplacilem przed rozprawa na poczet kary oraz na fundusz i koszty sadowe co wszystko oplacone i uregulowane.

Wiec w Twoim przypadku zatarcie skazania nastepuje po roku od oplacenia grzywny z tym ze skazanie bedzie widnialo w KRK do 6 kwietnia 2017 ze wzgledu na trwajacy zakaz prowadzenia pojazdow. Czyli faktycznie zatarcie nastapi po wykonaniu srodka karnego czyli 6 kwietnia 2017

o to super :D dobra informacja :) a w środę zdaje egzamin teoretyczny w WORD :D trzymajcie kciuki żeby poszło dobrze ;)

Dzisiaj zdana teoria :D przy zapisywaniu na praktykę Pani rzuciła tekstem: "zaszalało się kiedyś". Egzaminator będzie wiedział, że miałem zabrane prawko?

I jak podobała się ta nowa teoria? Uczyłeś się coś dużo do tego?

ibiszek napisał:
Egzaminator będzie wiedział, że miałem zabrane prawko?
Podobno nie powinien, ale może się domyślać po wieku i znajomości z autem... Też mnie zastanawia czy oni w końcu to wiedzą oficjalnie, czy nie. Może ktoś potwierdzi info.

PS: jak to jest, że zatarcie przestępstwa następuje po zakończeniu zakazu, a wykroczenia dopiero po dwóch latach? Wniosek - bardziej opłaca się być przestępcą :) .

aliaton7035333 napisał:
I jak podobała się ta nowa teoria? Uczyłeś się coś dużo do tego?

Cytat:
Napisał/a ibiszek Zobacz post
Egzaminator będzie wiedział, że miałem zabrane prawko?
Podobno nie powinien, ale może się domyślać po wieku i znajomości z autem... Też mnie zastanawia czy oni w końcu to wiedzą oficjalnie, czy nie. Może ktoś potwierdzi info.

PS: jak to jest, że zatarcie przestępstwa następuje po zakończeniu zakazu, a wykroczenia dopiero po dwóch latach? Wniosek - bardziej opłaca się być przestępcą

Wykupiłem sobie dostęp na stronie do bazy pytań i rozwiązywałem testy. Rozwiązałem ich razem z pytaniami na kursie przeliczając około 120. Testy ogólnie nie są trudno, trzeba dokładnie czytać pytania i odpowiedzi i można zdać. Jest parę głupich pytań, które trzeba na pamięć się nauczyć. Zdałem 74/74pkt.
Razem ze mną zdawał jeszcze jeden facet starszy ode mnie. Wszystko pewnie też zależy od egzaminatora i dnia jaki ma.
Mam nadzieję, że już niedługo będę sobie śmigał autkiem :D

aliaton7035333 napisał:
PS: jak to jest, że zatarcie przestępstwa n1astępuje po zakończeniu zakazu, a wykroczenia dopiero po dwóch latach? Wniosek - bardziej opłaca się być przestępcą :) .
Nie zawsze. W tym przypadku kolega dostal kare grzywny a zatarcie skazania na kare grzywny nastepuje po roku od jej zaplacenia. Zatarcie jednak nie moze nastapic przed koncem srodka karnego. U mnie np zakaz prowadzenia pojazdow konczy sie 22 lutego 2017r a zatarcie skazania nastapi 2 stycznia 2019r bo dostalem kare 10 miesiecy wiezienia w zawieszeniu na 3 lata

Btw kolego @ibiszek a masz juz zamontowana blokade?

Ostatnia edycja:
Tu się zgadzam, tylko chodzi mi właśnie o takie przypadki jak jego. W takim wypadku przestępstwo zaciera się znacznie szybciej niż wykroczenie... :what: .

Dzisiaj przyszło postanowienie z sądu - zgoda. Całośc od momentu wysłania wniosku pocztą zajęła 1 miesiąc. Nie było wizyty kuratora, sąd też się w postanowieniu na to nie powoływał - po prostu uznał za zasadne.

Po telefonie do starostwa okazało się ze jeszcze jednak nie maja tego pisma. Do mnie przyszlo wczoraj, wyrok z 21.09. Jak długo może iść takie pismo?

I jeszcze pytanie - ile zapłaciliście za montaż i kalibracje blokady (koszty oprócz wypożyczenia) i gdzie kupowaliście?

Myślę, że te informacje przydadzą się też innym

Dziekuje

biezanow_123 napisał:
Nie zawsze. W tym przypadku kolega dostal kare grzywny a zatarcie skazania na kare grzywny nastepuje po roku od jej zaplacenia. Zatarcie jednak nie moze nastapic przed koncem srodka karnego. U mnie np zakaz prowadzenia pojazdow konczy sie 22 lutego 2017r a zatarcie skazania nastapi 2 stycznia 2019r bo dostalem kare 10 miesiecy wiezienia w zawieszeniu na 3 lata

Btw kolego @ibiszek a masz juz zamontowana blokade?

jeszcze nie. Ale do dwóch tygodni będę ją montował gdy już będę miał samochód żeby mieć gdzie ją montować :P

walenrot napisał:
ile zapłaciliście za montaż i kalibracje blokady (koszty oprócz wypożyczenia) i gdzie kupowaliście?
Ja akurat blokade wypozyczylem bo zostalo mi jeszcze pol roku zakazu wiec bardziej mi sie to oplacalo. Za montaz musialem zaplac 400zl, pozniej z tytulu dzierzawy oplata wyniosla 99zl. Do tego po zakonczeniu umowy najmu musze zaplacoc za demontaz 200zl. Blokada byla skalibrowana i jesli ja kupisz a nie wynajmiesz tak jak ja to tez powinienes dostac juz skalibrowane urzadzenie. Nastepne dokonuje sie po roku ale niewiem jaki jest koszt

No mi zostało też podobnie i też wynajem tylko wchodzi w rachubę. Na tak krótki okres nie opłaca się kupować. I jak jeździ się z blokadą??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót