markol321 napisał:
czy każda blokada musi dokonywać pomiary już w czasie jazdy
Jeśli ma być zgodne z rozporządzeniem to tak.
markol321 napisał:
czy można ją tak ustawić aby tylko podczas uruchamiania silnika żądała badania?
Można. Tylko wtedy nie będzie spełniała rozporządzenia.....
biezanow_123 napisał:
Co wg Ciebie jest nie tak z ta blokada?
Za mało jest podanych danych, aby to stwierdzić.
§ 1. Blokada alkoholowa powinna spełniać wymagania funkcjonalne i wymogi techniczne zgodne z aktualnym poziomem wiedzy inżynierskiej. Aktualny poziom wiedzy inżynierskiej jest opisany w następujących normach przenoszących zharmonizowane normy europejskie:
1) Polskiej Normie
PN-EN 50436-1: Blokady alkoholowe. Metody badania i wymagania dotyczące parametrów. Część 1:
Urządzenia przeciwdziałające prowadzeniu pojazdów przez nietrzeźwych kierowców;
2) Polskiej Normie
PN-EN 50436-2: Blokady alkoholowe. Metody badania i wymagania dotyczące parametrów. Część 2:
Urządzenia podstawowego zapobiegania mające ustnik i mierzące zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu.
Dopóki nie ma dokumentów potwierdzającego te normy, to urządzenie ich po prostu nie spełnia...
Jednakże jeśli chodzi o moje zdanie, to nie spełnia ich chociażby ze względów takich jak zakres temperatury w jakiej urządzenie powinno pracować.
biezanow_123 napisał:
u mnie blokada na przegladzie byla dosc dokladnie sprawdzana w jaki sposob jest zamontowana i czy dziala poprawnie
Hmm, twierdzisz, że badali ją pod względem tego czy pokazuje poprawne pomiary?
Z moich obserwacji wynika, że większość osób montuje te alkomaty tylko po to żeby "odfajkować" wyrok i skrócić zakaz, nikogo nie interesuje to czy coś w ogóle działa i czy działa poprawnie. Tak samo aktualny stan prawny jest taki, że tak jak już pisałem wcześniej wystarczy zamontować atrapę, załatwić dokument o kalibracji. Można jeździć.