AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ok dzięki bardzo za info a jeśli minął 3 lata to prawko z automatu wymieniam żeby było bez kodu czy ściągam blokadę i jeszcze z tym pj co ma kod 69?

makuma napisał:
Ok dzięki bardzo za info a jeśli minął 3 lata to prawko z automatu wymieniam żeby było bez kodu czy ściągam blokadę i jeszcze z tym pj co ma kod 69?

Z tego co wiem to możesz wymienić ale nie musisz, przy kodzie jest data, więc załóżmy że masz kod 69 (01.01.2019), mija ta data i 2 stycznia już możesz sobie odłączyć alkolock i jezdzic bez a w razie kontroli nic Ci nie zrobią, bo już minęła data. Oczywiście ja będę wymieniał blankiet bo po co mi ten kod 😂

dzisiaj odebrałem PKK, będę miał (oczywiście jeśli zdam ;))) PJ terminowe, do grudnia 2021, bo mi na badaniach womp dali dodatkowo kod 68 - czyli zero alkoholu - ciekawe jak by było brzy badaniu przez policje przy o,1 promila? mandat, grzywna czy co?? nurtuje mnie tez kwestia czy mogę wcześniej zrobic badania i przedstawić w wydziale komunikacji, aby nie mieć tego kodu 68 - wstyd to komukolwiek pokazywać, np w pracy do pozwolenia na sam. służbowy ;))

J69 napisał:
A widzisz, a mi pierdzielili głupoty żeby nie odlaczac urządzenia od kabla, może myśleli że będę coś kombinował. Czyli można śmiało sobie odłączac? Nawet nie wiedziałem.

Ja tak robiłem ale wcześniej dzwoniłem do firmy z której wynajmowałem alcolocka i potwierdzili, że można tak robić. Tylko pamiętaj aby podłączyć słuchawkę zanim włączysz zapłon bo może być zonk....

ibiszek napisał:
Ja tak robiłem ale wcześniej dzwoniłem do firmy z której wynajmowałem alcolocka i potwierdzili, że można tak robić. Tylko pamiętaj aby podłączyć słuchawkę zanim włączysz zapłon bo może być zonk....

Mam pytanie:co się stanie w takim przypadku:rano mam alkohol w sobie dmucham w alko i zonk! auto nie odpala,ok po czasie wracam trzezwiutki dmucham i jest wszystko ok?czy trzeba jakiś zabieg wykonać typu reset itp?

Nigdy po alko nie dmuchałem akurat ale to ma działać na tej zasadzie że jak masz alko to nie odpala i po jakimś czasie próbujesz znowu i jak jest ok. Reset stosuje się jak urządzenie się zawiesi.

Ja dmuchałem z ciekawości po dwóch piwach 😀
Alkolock długo myślał, aż wywalił komunikat STOP i nie zakręcił silnik.
Po paru godzinach dmuchałem, znowu myślał dłużej ale już wyskoczyło OK.
Żadnych resetow się nie robi.

RE: Skrócenie zakazu prowadzenia pojazdów.

Również jestem ciekawy jak to jest z pisaniem prośby o skrócenia zakazu prowadzenia pojazdów dla osób które są skazane 177par2 czyli w momencie popełnienia przestępstwa byli trzeźwi i nie zbiegli z miejsca zdarzenia?
Dodatkowo co jeśli taki delikwent z 177par2 miał zasądzony jednocześnie wyrok bezwzględny i go odsiedział (cały bądź nie) w czasie trwania zakazu? :o

Traktorzysta789 napisał:
Również jestem ciekawy....

Więc zajmij się czytaniem, a przyswoisz jeszcze parę innych przydatnych rzeczy które przydadzą ci się w życiu. Jest dużo o tym tematów, wystarczy użyć "szukajki".

Jeśli nie zbiegłeś z miejsca zdarzenia, Sąd będzie mógł (ale nie będzie musiał) zwolnić Cię z reszty zakazu po upływie połowy jego okresu, jeśli będziesz przestrzegał w tym okresie porządku prawnego (art. 84 par. 1 kodeksu karnego).

A jak to wygląda jeśli ktoś miał prawo jazdy niecałe 2 lata też można się ubiegać o skrócenie czy wtedy kurs na nowo itd?

Dziś dzwoniłem do informacji w sądzie i powiedziane że wniosek został rozpatrzona pozytywnie :) ☺️ teraz czekać aż przyjdzie pocztą decyzja :)

ENZO_89 napisał:
Dziś dzwoniłem do informacji w sądzie i powiedziane że wniosek został rozpatrzona pozytywnie :) ☺️ teraz czekać aż przyjdzie pocztą decyzja :)

Nie czekaj na poczte tylko dzwoń za tydz czy masz prawomocne i niech Ci wydadza osobiście.

J69 napisał:
A no jeśli Ci nie zależy... :)
Było więc czekać 3 lata a nie wnioski pisać hehe
no chyba na pismo nie będę czekał miesiąc i wydział też..

Pytanie odnośnie badań testy psychologiczne dostałem od razu potem miesiąc czekania na rozmowę z psychologiem tam jak wygląda sytuacja potem poszedłem odebrać orzeczenie lekarskie wszystko ok z kodem 01.06 to na okulary i mam wbity kolejny termin badań za 5 lat to te badania mogę robić już normalnie u lekarza czy znów womp?

J69 napisał:
Nie czekaj na poczte tylko dzwoń za tydz czy masz prawomocne i niech Ci wydadza osobiście.

Jeżeli nie ma sprzeciwu i po 7 dniach nie jest prawomocne :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót