AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Morfeusz85 napisał:
Hej, kolego napisz jeżeli możesz, jak długo czekałeś na decyzje na zamianę kary i za którym razem zdałeś prawko, czy nie robili problemów

Łącznie czekałem około półtorej miesiąca, miesiąc na posiedzenie sądu po złożeniu wniosku i dwa tygodnie na uprawomocnienie. :)
Teoria za drugim, praktyka za pierwszym. Żadnych problemów a podobno trafiłem na najgorszego egzaminatora. ;)

.anonymous napisał:
Łącznie czekałem około półtorej miesiąca, miesiąc na posiedzenie sądu po złożeniu wniosku i dwa tygodnie na uprawomocnienie. :)
Teoria za drugim, praktyka za pierwszym. Żadnych problemów a podobno trafiłem na najgorszego egzaminatora. ;)
No to super!gratuluję powrotu do świata żywych.A powiedz proszę czy egzaminator wiedział za co zabrane prawko? I czy brałeś godziny jazdy, przed egaminem.

Morfeusz85 napisał:
No to super!gratuluję powrotu do świata żywych.A powiedz proszę czy egzaminator wiedział za co zabrane prawko? I czy brałeś godziny jazdy, przed egaminem.
Wiedza o tym egzaminatorzy na 100% Wiem bo miałem okazję się o tym przekonać :)
Egzaminator zaraz po wejściu do auta powiedział mi że przeprowadzi ze mną egzamin w związku z kodem 68,69 i zapytał czy jestem trzeźwy...

Ostatnia edycja:
Morfeusz85 napisał:

Dzięki! :D
Wydaje mi się, że wiedział, jednak nie mogę na sto procent stwierdzić. Wziąłem 3godziny jazd :)

irek115 napisał:
Wiedza o tym egzaminatorzy na 100% Wiem bo miałem okazję się o tym przekonać :)
Egzaminator zaraz po wejściu do auta powiedział mi że przeprowadzi ze mną egzamin w związku z kodem 68,69 i zapytał czy jestem trzeźwy...
Caly czas miałem nadzieję że nie wiedzą heheh :)

.anonymous napisał:
Dzięki! :D
Wydaje mi się, że wiedział, jednak nie mogę na sto procent stwierdzić. Wziąłem 3godziny jazd :)

A wniosek o zmianę kary składałeś po upływie połowy kary czy wcześniej? Bo mi mija połowa 15 kwietnia i się zastanawiam czy mogę wcześniej złożyć 😊

Witam wszystkich jestem nowy w tym temacie przekonałem wszystkie odpowiedzi.mam zakaz na 8lat minęło już 6lat wcześniej nie wiedziałem o możliwości alcolock .mam pytanie ja nigdy nie miałem prawa jazdy to czy teraz do wniosku o zamianę zakazu na alkocock mam dołączać badania psychotesty czy co nigdy takich nie robiłem nie wiem gdzie,i co doliczyć.prosze o pomoc dziękuję.

Jeżeli nigdy nie miałem pj to od czego mam zacząć składanie takiego wniosku o zamianę zakazu

Czy złożyć wniosek bez dołączania psychotesty

Nie dostałem nigdy żadnego skierowania na badania.

Robertartur napisał:
Czy złożyć wniosek bez dołączania psychotesty
Normalnie składasz wniosek do sądu ,bez badań i psychotestów .Jeżeli sąd zgodzi się wyśle odpis do Wydz,Komunikacji i dalej się dowiesz co dalej:)

Brunonz napisał:
Normalnie składasz wniosek do sądu ,bez badań i psychotestów .Jeżeli sąd zgodzi się wyśle odpis do Wydz,Komunikacji i dalej się dowiesz co dalej:)
Jest taka opcja zeby się nie zgodzili?
Muszą miec do tego jakies podstawy czy mogą powiedzieć nie bo nie?

Patryk122 napisał:
Jest taka opcja zeby się nie zgodzili?
Muszą miec do tego jakies podstawy czy mogą powiedzieć nie bo nie?

niestety tak ,ale z tego co wiem nie robią problemów póki Ty nie robisz problemów ! zajrzą w kartę karną i jak jesteś aniołkiem to po krzyku:)sam jestem przed złożeniem wniosku:(

Mam zamiar na dniach a moze nawet jutro złożyć wniosek o zamianę zakazu.wiec jak nie miałem nigdy prawka i nie mam żadnych skierowania na badania to składam sam wniosek.+ Uzasadnienie dodam też z firmy papier że potrzeba mi prawo jazdy.itp .coś jeszcze? jakieś rady,?.czekam na wasze podpowiedzi.z góry dziękuję.

nie wiem czy sąd się zgodzi jak nie miałeś prawka?czy to ma sens?tu się kończą moje kompetencje nie jestem prawnikiem.ale na zdrowy łeb to chyba nie.może ktoś inny doradzi.bo wniosek dotyczy o zmianę wykonania środka karnego poprzez orzeczenie
wobec mnie dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
niewyposażonych w blokadę alkoholową.

Brunonz napisał:
nie wiem czy sąd się zgodzi jak nie miałeś prawka?czy to ma sens?tu się kończą moje kompetencje nie jestem prawnikiem.ale na zdrowy łeb to chyba nie.może ktoś inny doradzi.bo wniosek dotyczy o zmianę wykonania środka karnego poprzez orzeczenie
wobec mnie dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
niewyposażonych w blokadę alkoholową.
Hmmm teraz to już nie wiem co myśleć chyba tylko tyle że spróbować warto.nie mam nic do stracenia. Ale moze ktoś coś jeszcze się wypowie na ten temat

Robertartur napisał:
Hmmm teraz to już nie wiem co myśleć chyba tylko tyle że spróbować warto.nie mam nic do stracenia. Ale moze ktoś coś jeszcze się wypowie na ten temat

Myślę że powinieneś zacząć od tego wniosku a po pozytywnym rozpaczeniu będziesz musiał zdobyć pkk wiec w wydziale komunikacji wyślą cię pewnie na badania do Womp i napewno pokierują dalej

Witam jestem nowy na forum dostałem zakaz prowadzenia pojazdów na czas 3 lat minęło już 16 miesięcy przez przypadek trafiłem na informacje o alkolock Problem polega na tym że nie posiadałem nigdy uprawnień na kierowanie pojazdem Ktoś ma jakieś doświadczenie w takim przypadku
Z tego co rozumiem jeszcze w 2016 można bylo jeździć L ale tylko podczas egzaminu (brak możliwości wykupienia godzin doszkalajacych)
Liczę na odpowiedź Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót