B
Bryncz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa że jednak będę mogła zrobić te prawo jazdy. W każdym urzędzie mówią mi co innego a strasznie mi ta sprawa spokoju nie daje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Musisz sie dowiedzieć dokladnie na czym stoisz. Dowiedz sie czy bedzie nowa rozprawa o cofniecie mozliwosci jazdy z blokadą czy wystarczylo im jedno pismo aby to anulowac. Wydaje mi sie ze zawsze mozesz sie odwolac od decyzji Sądu ale trudno mi powiedzieć czy sie za drugim razem zgodzą. Musialabys silnie umotywowac swoja prośbę zeby przebic fakt utopienia kwitu po roku od zdaniaBryncz napisał:Zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa że jednak będę mogła zrobić te prawo jazdy. W każdym urzędzie mówią mi co innego a strasznie mi ta sprawa spokoju nie daje.
Morfeusz85 napisał:Musisz sie dowiedzieć dokladnie na czym stoisz. Dowiedz sie czy bedzie nowa rozprawa o cofniecie mozliwosci jazdy z blokadą czy wystarczylo im jedno pismo aby to anulowac. Wydaje mi sie ze zawsze mozesz sie odwolac od decyzji Sądu ale trudno mi powiedzieć czy sie za drugim razem zgodzą. Musialabys silnie umotywowac swoja prośbę zeby przebic fakt utopienia kwitu po roku od zdania
Bryncz napisał:Zastanawiam się czy jest jeszcze jakaś szansa że jednak będę mogła zrobić te prawo jazdy. W każdym urzędzie mówią mi co innego a strasznie mi ta sprawa spokoju nie daje.
gapa07 napisał:Bryncz w twoim starostwie najwidoczniej nie ogarniają tego. Ja miałem taką sytuację jak ty. Prawo jazdy zabrane w lutym 2017, uprawnienia cofnięte całkowicie bo nie mialem prawa jazdy 2 lata (miałem dokładnie 22 miesiące) w sierpniu 2018 roku zlozylem wniosek o blokade w pazdzierniku sedzia sie zgodziła i w urzędzie mieli problem z tym, ze mam całkowicie cofniete uprawnienia i oni nie mogli wbic do rejestru tej blokady u mnie. czekalem z 3 tygodnia az pani zadzwonila i powiedziala ze moge juz przyjezdzac po profil kandydata na kierowce i niestety musiałem robić kurs od nowa dlatego ze mialem te "calkowite cofniete uprawnien" (właściwie to nie robić tylko zapłacić
) zeby bylo ze zrobilem. 29 listopada zdana teoria a 30 praktyka, wszystko za pierwszym
wiec sie da. I tak już sobie latam 4 miesiące z ta blokadą, policja nawet 2x mnie trzymala i zero problemów. Dodatkowo 2 tygodnie temu zdałem na kategorie C (za pierwszym) a w czwartek zdaje na CE i nikt nie robil problemow z tym ze mam ten kodzik 69
![]()
gapa07 napisał:jaką dostałaś kare pienięzną jak stracilas prawko?
Babka w starostwie powiedziała że nie będzie prawa jazdy z blokadą, nie wiem skąd ona to sobie wzięła. W tym piśmie co ze starostwa wysłali do sądu nie ma w sumie nic konkretnego jednak sprawa jest do ponownego rozpatrzenia i muszę czekać.gapa07 napisał:no to sprawa w sądzie byla i sąd cie ukarał. więc co chce jeszcze od ciebie starostwo... wydaje mi sie, ze ktos niekompetentny się tym zajmuje u was![]()
po 7 dniach do uprawomocnienia decyzji.Kiedy składałeś wniosek?math87 napisał:Witam, dzisiaj miałem sprawę o blokadę alkoholową. Sędzia zgodziła się z moim wnioskiem. Powiedzcie mi kiedy ten wyrok będzie prawomocny i będę mógł iść po nr PKK do Wydziału Komunikacji?
math87 napisał:Wniosek składałem w piątek 07.02 tydzień w piątek miałem ustawiony termin na wczoraj. Sędzia się zgodziła. Teraz zastanawiam czy od dzisiaj liczyć te 7 dni kalendarzowych i iść po wypis prawomocnego wyroku a potem do WK?
Sawyer505 napisał:Witam załóżmy że mam już prawo jazdy z adnotacją 69 i do końca orzeczonego zakazu kierowania brakuje 16 miesięcy to co 16 miesięcy jeżdżę z blokada a po końcu czasu demontuje urządzenie i mogę jeździć bez czy muszę wymienić sam dokument na taki bez adnotacji czy dożywotnio muszę już jeździć z blokada. Mam nadzieję że zrozumiale napisałem pozdrawiam.