AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Oczywiście, że będziesz widniał jako skazany w KRK wszak otrzymałeś wyrok. Zezwolenie na stosowanie Alcolocka nie uczyniło z Ciebie osoby nieskazanej.

O tym kiedy będziesz "czysty" będzie można się wypowiedzieć gdy poznamy wymiar kary. Pamiętaj też, że do zatarcia dojdzie gdy spełnisz wszystkie człony wyroku to jest np. dokonasz wszystkich spłat/nawiązek.

W kwietniu 2016 roku prowadzilem pod wpływem alkoholu.

Wyrok zapadł w maju 2016 roku.

Wyrok:
Zakaz prowadzenia pojazdów na czas 3 lat, grzywna i oplata na fundusz.

Wszystkie opłaty tj. grzywna, fundusz opłaciłem w czerwcu 2016 roku.

Pozdrawiam

Panowie badania zrobilem w Lubinie, baaaaardzo spokojna sprawa... Z badaniami i psychotestami do WK? I co tam mówić?

bartek0 napisał:
Panowie badania zrobilem w Lubinie, baaaaardzo spokojna sprawa... Z badaniami i psychotestami do WK? I co tam mówić?

Że dostarczyłeś badania na które zostałeś przez WK skierowany

Byłem w WK, powiedzieli mi że nie mają żadnego info na temat decyzji sądu... ja dostałem pocztą 3tyg temu odpis orzeczenia nieprawomocnego. Sąd powinien to wysłać do WK czy to w mojej gestii? Sąd i WK są w dwóch innych miastach.

bartek0 napisał:
Byłem w WK, powiedzieli mi że nie mają żadnego info na temat decyzji sądu... ja dostałem pocztą 3tyg temu odpis orzeczenia nieprawomocnego. Sąd powinien to wysłać do WK czy to w mojej gestii? Sąd i WK są w dwóch innych miastach.

Idź do sądu do informacji, podaj numer sprawy z postanowienia, wydadzą Ci postanowienie z,pieczęcią "prawomocne", goń z tym do WK i dostaniesz PKK ;)

J69 napisał:
Idź do sądu do informacji, podaj numer sprawy z postanowienia, wydadzą Ci postanowienie z,pieczęcią "prawomocne", goń z tym do WK i dostaniesz PKK ;)

Musze specjalnie jechać 100km... byłem pewny że oni to wyślą do WK, nie wyślą?

bartek0 napisał:
Musze specjalnie jechać 100km... byłem pewny że oni to wyślą do WK, nie wyślą?

Hmm, to zadzwoń na informacje i zapytaj co w takim razie. Może prześlą im, albo Tobie...ale znając ich ruchy to bym wolał osobiście odebrać

J69 napisał:
Hmm, to zadzwoń na informacje i zapytaj co w takim razie. Może prześlą im, albo Tobie...ale znając ich ruchy to bym wolał osobiście odebrać

Próbuje się tam dodzwonić pół dnia...

Takie postanowienie sąd wysyła do prokuratury, WK i osoby dotyczącej sprway. Wiem bo byłem sie pytać. Pod warunkiem że nikt w ciągu 7 dni od dnia dostarczenia postanowienia nie wniesie zażalenia. A w WK to mi powiedzieli że do nich musi przyjść z sądu, a nie że ja im dostarcze

leon39 napisał:
Takie postanowienie sąd wysyła do prokuratury, WK i osoby dotyczącej sprway. Wiem bo byłem sie pytać. Pod warunkiem że nikt w ciągu 7 dni od dnia dostarczenia postanowienia nie wniesie zażalenia. A w WK to mi powiedzieli że do nich musi przyjść z sądu, a nie że ja im dostarcze

Ile czasu minęło odkąd dostałeś nieprawomocną decyzję do momentu kiedy WK dostało prawomocną?

Posiedzenie w poniedziałek decyzje odebrałem od listonosza w środe, do WK poszedłem w następny czwartek powiedzieli że nic jeszcze do nich nie dotarło więc ide do sądu pani w sekretariacie mówi że minęło już 7 dni od odebrania przez prokurature prokurator nie wniósł zażalenia i już wysyła do WK we wtorek już było w WK czyli około 2 tygodnie

No moje posiedzenie było 17.10 i w WK nic nie ma a do sądu drugi dzień nie mogę się dodzwonić, nikt nie odbiera...

leon39

Co sąd to inne pomysły :)
U mnie w sądzie powiedzieli że nie mają informacji o wysłaniu postanowienia do WK, więc mi wydrukowali i dobrze bo z marszu to dostarczyłem własnoręcznie nie czekając na pocztę itp

Mi już został ostatni krok...odbiór blankietu, męczarnia, dłuży się strasznie, minęło 10dni od złożenia wniosku, już wyrabiają...mimo wszystko jeszcze nie kieruje.

Wczoraj zamontowałem Alkolocka, dziś auto przeszło przegląd sprzętu u diagnosty, wywołało to wielkie poruszenie, telefony, szukanie ustawy, istny cyrk :) to była ich pierwsza taka sytuacja, nigdy nie widzieli tego typu sprzętu, nie wiedzieli co i jak zrobić. Po ponad godzinie spędzonej w stacji diagnostycznej alkolock został finalnie zatwierdzony...uff :)

Panowie a z innej strony problemu - jak to jest z niekaralnością? Ja mam 4mc w zawieszeniu na 3 lata, kuratora na 3 lata. Kiedy następuje zatarcie skazania?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót