AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
grzeniomen napisał:
Cześć wszystkim, złożyłem wniosek z przykładu jednego z użytkowników, który mi go wysłał. I moje pytanie jest taki czy komuś sąd odrzucił wniosek dotyczący kosztów sądowych ? Dla niejasności odrzucono mi tylko o wniosek o koszty sądowe nie o prawko i teraz czekam o resztę wyjaśnienia ze zmienienia środka wykonywania kary. Mam jakieś szanse o pozytyw ?

Nie pisałem wniosku o umorzenie kosztów sądowych i nie miałem żadnych kosztów sądowych. Może dlatego odrzucili ten wniosek bo jest po prostu nie potrzebny. A decyzję miałem pozytywną i przyszła na adres domowy oraz do WK. Śmigam z blokadą już prawie 3 tydzień i nie jest źle. Zdecydowałem się na wynajem AF-i1 - i jest ok, tylko zauważyłem że jak np. jestem po alkoholu i tak dla sprawdzenia z ciekawości próbowałem czy zadziała i nie odpali, to działa blokują na jakiś czas do ponownego dmuchnięcia. Ale co ciekawsze to na drugi dzień i jak już jadę to wołało o dmuchanie podczas jazdy. Ale jak nie ma żadnych wcześniejszych dmuchnięć z alkoholem to podczas jazdy nie trzeba dmuchać, a więc jest ok.

Ostatnia edycja:
Aros 123 szerokości:) ja 23 maja dymam do Womp:(

Dziś przyszło mi zawiadomienie żeby 25 maja się stawić na posiedzeniu. Ciekawi mnie o co będą pytać ;)

A kiedy wysyłałes wniosek predzej niz 18 miesiecy ? ;)

Witam mam pytanie odnośnie samej blokady
Czy miał ktoś już kontrole policji i zainstalowana blokada , co dokładnie trzeba im przestawić i czy sprawdzają dokładnie sama blokadę ? I gdzie najlepiej zakupić bądź wynająć taki sprzęt w reklamujących się firmach czy można od kogos odkupić ?

Kon1111 napisał:
A kiedy wysyłałes wniosek predzej niz 18 miesiecy ? ;)

Wniosek złożyłem 23 kwietnia dwa dni po minięciu 18 mscy tylko dodatkowo w tym czasie też była majówka więc sąd nie pracował pare dni.

Mam pytanie Panowie, 30 maja wysyłam wniosek do sądu na jazdę z pojazdami z blokadą. Do wniosku załączam badania lekarskie oraz psychologiczne, chciałbym jeszcze dołączyć zaświadczenie z pracy, ale co tam konkretnie napisać ? ewentualnie co jeszcze dodać do wniosku?

wielkie dzieki

Aras ja dołączyłem opinie z pracy (kierownik wystawił taką opinie coś jak referencje) oraz prośba o przychylenie się do pozytywnego rozpatrzenia wniosku tak abym mógl pomoć firmie w rozwojowi itp. Dodatkowo dodałem opinie z klubu sportowego gdzie byłem działaczem i z OSP bo też byłem druhem.

ibiszek napisał:
Aras ja dołączyłem opinie z pracy (kierownik wystawił taką opinie coś jak referencje) oraz prośba o przychylenie się do pozytywnego rozpatrzenia wniosku tak abym mógl pomoć firmie w rozwojowi itp. Dodatkowo dodałem opinie z klubu sportowego gdzie byłem działaczem i z OSP bo też byłem druhem.

Spoko, dzięki, 31 maja wysyłam.. zobaczymy co z tego będzie. Komuś zatrzymano PJ przed 2017 i dostał skierowanie ze starostwa na kurs reedukacyjny i takiego kursu nie odbył? Zrobiłem tylko badania psychologiczne i lekarskie, ponieważ przed 2017 starostwo nie miało uprawnień do kierowania na taki kurs. Może ktoś potwierdzić? Czy sąd taki kurs może wysłać? Czy w wydziale komunikacji będą wołać potwierdzenie odbycia takiego kursu? :rolleyes:

Witam ja miałem zabrane od grdnia 2016 roku i tez musiałem zrobic , 1 czerwca ide zanies ten wniosek dołaczyłem z Osp ten kurs refukcyjny badania i z jednego towarzysxenia mam nadzieje ze przejdzie ;)

Tak, decyzję ja tez dostałem, ale nie zrobiłem kursu, bo do 2017 roku starostwo nie miało uprawnień do kierowania na taki kurs. 1 stycznia 2017 r. na mocy nowelizacji Ustawy o kierujących pojazdami zniknęła przeszkoda prawna, uniemożliwiająca starostom kierować osoby zatrzymane za jazdę pod wpływem alkoholu na kurs reedukacyjny. Dlatego pytam czy wydadzą mi profil kierowcy bez tego.

To nawet nie wiedziałem , najlepiej zadzwonic i sie dowiesz ,

Bo tak po co robic . a tak mozna umrzec z nudów na tym xd

Witam czy ktos z okolic KRAKOWA zakladal blokade , moglby polecic jakas firmę na wynajem ?

aras_85 napisał:
Tak, decyzję ja tez dostałem, ale nie zrobiłem kursu, bo do 2017 roku starostwo nie miało uprawnień do kierowania na taki kurs. 1 stycznia 2017 r. na mocy nowelizacji Ustawy o kierujących pojazdami zniknęła przeszkoda prawna, uniemożliwiająca starostom kierować osoby zatrzymane za jazdę pod wpływem alkoholu na kurs reedukacyjny. Dlatego pytam czy wydadzą mi profil kierowcy bez tego.

Moim zdaniem jeżeli wydałeś już tyle pieniędzy na kary to lepiej odżałować te 400 zł i zrobić ten kurs. Wtedy będziesz miał następny załącznik do sądu i może trochę inaczej spojrzy na wniosek.

Witam forumowiczów, a ja mam takie pytanie, otóż też mam niestety zatrzymane prawo jazdy na 3 lata za jazdę pod wpływem. Otrzymałem konkretnie zakaz prowadzenia pojazdów wg kat b. Starałem się bynajmniej o taka karę co by jeździć skuterem. Po upływie połowy kary złożyłem wniosek o zmianę orzeczenia na blokade alkoholowa. Sąd przychylił się do mojego wniosku lecz mam teraz taki dylemat. Czy mogę po zmianie orzeczenia jeździć nadal skuterem czy to był strzał w kolano i w nim też musiał bym zamontować blokade ? Miał ktoś taką sytuację?

Dziś byłem na posiedzeniu i sędzia powiedział że taki wniosek moge dopiero składać po upływie 24 miesięcy i powiadziano mi że tak mówi przepis, po czym zostałem tam praktycznie wyśmiany . Czy ktoś może mi pwiedzieć o co tu chodzi? Normalnie złożyłem wniosek po upływie 18 miesięcy a mam zakaz na 3 lata.

grzeniomen napisał:
Dziś byłem na posiedzeniu i sędzia powiedział że taki wniosek moge dopiero składać po upływie 24 miesięcy i powiadziano mi że tak mówi przepis, po czym zostałem tam praktycznie wyśmiany . Czy ktoś może mi pwiedzieć o co tu chodzi? Normalnie złożyłem wniosek po upływie 18 miesięcy a mam zakaz na 3 lata.
to jakaś totalna bzdura!

Sędzia praktycznie nie dał mi niczego powiedzieć tylko zapierał się że jest taki przepis i tyle. I kazał mi dokładnie doczytać przepisy i dopiero składać... Może ktoś doradzić co mam zrobić w tej sytuacji ? Ręce opadają ...

grzeniomen napisał:
Sędzia praktycznie nie dał mi niczego powiedzieć tylko zapierał się że jest taki przepis i tyle. I kazał mi dokładnie doczytać przepisy i dopiero składać... Może ktoś doradzić co mam zrobić w tej sytuacji ? Ręce opadają ...
No to przeczytaj, przecież wszyscy w tym kraju wiedzą o tym przepisie ! co to za sąd ? z Bangladesz czy Zimbabwe?

No właśnie czytam i nie widzę żadnej wzmianki o jakichś 24 miesiącach tylko jasno jest napisane po upływie połowy kary. A sąd taki to w Siedlcach ...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót